Gå til sidens hovedinnhold

Ras rammer togtrafikken i morgenrushet

Artikkelen er over 3 år gammel

Drammensbanen fortsatt stengt etter onsdagens ras – tog mot Oslo rammet.

(Tønsbergs Blad)

Drammenbanen er torsdag morgen fremdeles stengt etter et ras under sporet ved Drammen stasjon onsdag ettermiddag. Tusenvis av pendlere rammes i morgenrushet.

Det var i forbindelse med byggingen av et hotell ved siden av stasjonen onsdag ettermiddag at uhellet skjedde og banen ble umiddelbart stengt.

– Vi jobber med å rette feilen, og dette vil ta tid, opplyser Bane NOR.

All togtrafikk er dermed stengt mellom Drammen og Brakerøya fram til fredag, og torsdagens pendlere må ta buss for tog på strekningen i morgenrushet. De må forberede seg på det samme fredag, men Bane NOR håper at jernbanelinja er ordnet før ettermiddagsrushet.

– NSB beklager forsinkelser og flere bytter mellom ulike transportmidler. Bane NOR jobber med å utbedre skaden, men det vil ta lang tid, opplyser NSB på Twitter.

Blant de berørte toglinjene er R11 som går fra Tønsberg mot Eidsvoll via Oslo S.

LES OGSÅ: Sviktende grunn under togsporene – stopp i all togtrafikk i ubestemt tid

Fire tog i timen fra Brakerøya

Pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier til tb.no at togene mellom Vestfold og fra Drammen går i rute, og at reisetiden til videre til Oslo avhenger av hvordan det treffer med bussforbindelsen til Brakerøya – og toget videre mot Oslo. Det samme gjelder andre veien.

– Det går fire tog i timen mellom Brakerøya og Oslo. Disse går 8, 18, 28 og 51 minutter over hver hele time, opplyser Lundeby.

Pressevakt Olav Nordli i Bane NOR opplyser at det var arbeidet med å presse et stort overvannsrør under jernbanen som førte til masseutglidning. Overvannsrøret skal gå fra et hotell som Bane NOR Eiendom bygger ved jernbanestasjonen i Drammen.

– Hva betyr det for et eventuelt erstatningskrav?

– Den diskusjonen får vi ta senere. Nå er all innsats rettet mot å utbedre skaden. Foreløpig ser det ut til at strekningen tidligst kan åpne et godt stykke ut på dagen fredag.

Ifølge Olav Nordli fortsetter arbeidet med å presse overvannsrøret under jernbanen parallelt med å ordne jernbanelinja.

LES OGSÅ: Jen ringes ned av hageeiere: – Vi har dessverre ikke kapasitet til å komme til alle (+)

LES OGSÅ: Næringsdrivende dømt for å bruke ulovlig arbeidskraft – mener det var en vennetjeneste (+)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.