Talte Israels sak

STØTTER KRIGEN: Charles Hansen og organisasjonen "Ordet og Israel" mener det som står i bibelen er sant, og mener derfor at det ikke blir fred i Midtøsten før jødene får hele landet sitt. Han har forståelse for at Israel gikk til massiv krig mot palestinerne på Gazastripen på nyåret. FOTO: SIMEN AKER GRIMSRUD

STØTTER KRIGEN: Charles Hansen og organisasjonen "Ordet og Israel" mener det som står i bibelen er sant, og mener derfor at det ikke blir fred i Midtøsten før jødene får hele landet sitt. Han har forståelse for at Israel gikk til massiv krig mot palestinerne på Gazastripen på nyåret. FOTO: SIMEN AKER GRIMSRUD

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

HORTEN: Charles Hansen fra organisasjonen "Ordet og Israel" serverte ytterliggående synspunkter på Midtøsten-konflikten i Borre menighetshus i går.

DEL

Charles Hansen var invitert til torsdagsmøte på Borre menighetshus i går kveld. Hansen som er forstander i pinsemenigheten Sion og medlem av "Ordet og Israel", kom til Horten for å dele sine meninger om Israel og konflikten i Midtøsten, det mange mener er ytterliggående synspunkter på konflikten. Temaet for kvelden var "Rett og rettferdighet i Midtøsten - er det mulig?".

Konflikten i Midtøsten er mer aktuell enn noen gang etter Israels krigføring på Gazastripen på nyåret, som kostet mange sivile livet og etterlot seg store ødeleggelser i Gaza. Hansen fortalte forsamlingen i går at han selv stilte opp utenfor Stortinget i januar for å vise sin støtte til Israel.
– Vi har forståelse for krigshandlingene, og jeg tror det er mange nordmenn som ikke forstår hva det dreier seg om. Hamas bruker sitt eget folk som skjold, og det er ikke et sivilisert samfunn, sa Hansen til Gjengangeren før han gikk på talerstolen. Han benekter at de palestinske områdene er okkuperte, i motsetning til hva det internasjonale samfunnet med FN i spissen har slått fast at det er.
– Det har aldri vært en okkupasjon og det har aldri vært en arabisk stat som heter Palestina. Vi er ikke enige i FNs forståelse av tingene, sier Hansen.

"Ordet og Israel" er en organisasjon som baserer sine tanker på det som står i bibelen.
– Skriften kan ikke gjøres ugyldig. Det er sant det som står i bibelen, sa Charles Hansen i Borre menighetshus i går. Han snakket om Guds utvelgelse av Israel og det jødiske folk.
– Det står svart på hvitt, at Gud har gitt sitt folk et land til evig eie.
– Vi hører i dag at mange snakker om en tostatsløsning, men de vet ikke hva de snakker om. Det vil bli mer konflikt dersom man skal dele et land på størrelse med Hedmark fylke. Konflikten i Midtøsten skyldes ikke politikk, men en åndskonflikt. Allah er ikke den samme som Gud, sa Hansen.

Han fortalte i går at han tror på varig fred i Midtøsten, men ikke før Israel får landet han mener de har rett på. Hansen synes norske myndigheter er naive i sitt forhold til konflikten.
– Mange skjønner ikke hva dette dreier seg om, og mange politikere er praktiserende ateister. Vi ser bare på hva bibelen sier, forteller forstanderen.
Hansen hevder også at det er mye antisemittisme i Norge i dag, og mener kristendommen er i ferd med å miste taket her i landet.
– Skal vi kutte lyset som kom til Norge for 1000 år siden, eller skal vi hengi oss til hedenskapens mørke. Vi må velge riktig, sa han til forsamlingen.

Artikkeltags