Gå til sidens hovedinnhold

Vestfold blant fylkene med høyest ungdomsledighet – nå skal Gro få flere i fast jobb

Artikkelen er over 3 år gammel

10 prosent av unge i Vestfold står uten jobb eller utdanning. Nå går flere tunge aktører innen arbeidsliv og utdanning sammen for å få flere ut i jobb.

(Vestviken 24)

Tirsdag ble prosjektet «Flere unge i fast jobb» startet opp på et fagseminar på Quality Hotel Tønsberg. Prosjektet vil vare fram til 2021, og forplikter samfunnsaktører som Universitetet i Sørøst-Norge, LO og NHO å nå målet om inkludering av unge i arbeidslivet.

– Aktørene skal samarbeide tettere slik at unge opplever at de får et mer skreddersydd tilbud som treffer dem bedre, sier fylkesordfører Rune Hogsnes (H) i en pressemelding.

LES OGSÅ: Telemark betaler mest i dag: Krangel om politikerlønn i Vestfold og Telemark

Økt praksis og flere lærlingeplasser

I august ble Gro Merethe Rørvig ansatt i jobben som prosjektleder på oppdrag for Verdiskaping Vestfold.

– Mange bedrifter og offentlige aktører gjør allerede mye som bidrar til å redusere andelen unge som faller utenfor, men likevel peker pilene i feil retning i Vestfold sammenlignet med resten av landet. Dette er noe av det vi tar sikte på å finne ut mer om i løpet av prosjektperioden, og som vi tar tak i allerede på den første samlingen vår, sier Rørvig i pressemeldingen.

På fagseminaret tirsdag ble en rekke aktuelle forskere, blant annet fra Senter for velferds- og arbeidslivsforskning. På seminaret kom forskerne med innspill, og bidro til å øke kunnskapen rundt temaet.

LES OGSÅ: Tønsbergs Blad øker i opplag – igjen

Prosjektet planlegger å foreslå flere konkrete tiltak for å få unge som faller utenfor i arbeid eller skole. Det går ut på å både videreføre vellykkede tiltak, men også sette til livs flere nye tiltak for å hjelpe unge som ikke fanges opp av dagens tiltak. Blant tiltakene som vurderes er økt arbeidspraksis og flere lærlingeplasser.

Unge sliter med å komme i arbeid

I Vestfold er det særlig unge mellom 18 og 30 år, med lav eller ingen utdanning, lite praksis, lite nettverk, og noen ganger med sosiale eller psykiske problemer som sliter mest med å komme i arbeid. Unge mellom 20 og 30 med utdanning, men lite, ingen eller svært spesialisert praksis sliter også med å komme ut i jobb.

LES OGSÅ: Boligselgeren fortalte ikke alt – må betale 360.000

– Det er blant annet nedsatt en egen arbeidsgruppe som har som mandat å jobbe for økt kunnskap om hvorfor så mange unge står utenfor arbeidsmarkedet i Vestfold, forteller prosjektlederen.

Det er Verdiskaping Vestfold som står bak prosjektet. Initiativet består av rekke viktige aktører innen arbeidsliv og utdanning i Vestfold, og inkluderer fylkeskommunen, KS, Fylkesmannen, Universitetet i Sørøst-Norge, NAV, Innovasjon Norge, LO, NHO og Forskningsrådet. Prosjektet gjennomføres av Vestfold fylkeskommune, og finansieres av NAV.

– Jeg ser fram til å komme i gang med dette viktige arbeidet, og samarbeidsavtalen forplikter oss til å gjøre en felles innsats for dem som ikke får tilstrekkelig hjelp i dag, sier fylkesordfører Hogsnes.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.