Starter innsamlingen

ØNSKER VELKOMMEN: Styremedlem Eirin Holen gleder seg til å komme i gang med innsamlingsstafetten. Foto: Siv Elisabeth Limkjær

ØNSKER VELKOMMEN: Styremedlem Eirin Holen gleder seg til å komme i gang med innsamlingsstafetten. Foto: Siv Elisabeth Limkjær

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

HORTEN: Sentrumskirken starter en kulturell stafett for å få inn sårt trengte midler til oppussing av kirken.

DEL

I juni skrev Gjengangeren om Sentrumskirken som forfaller. Råte, saltutslag og sprekker i muren er tydelig bevis på at kirken virkelig trenger renovering.
Siden kirken drives av Stiftelsen Sentrumskirken, uten statlig eller kommunal støtte, er økonomien trang. Det meste må gjøres på dugnad. Stiftelsen har fått en oversikt over hva som må gjøres og venter nå på et prisoverslag.
– Vi snakker nok i 100.000-klassen eller mer, sier leder av stiftelsen Inger Gabrielsen.
Borre Vocale
Kirkens inntekter kommer fra utleie til barnehagen og administrasjonen i Horten prestegjeld og prosten i Nord-Jarlsberg prosti, pengegaver og støtte fra givertjenesten. Men det er ikke nok til det som nå må gjøres.
Stiftelsen Sentrumskirken ønsker derfor å arrangere kulturelle arrangementer i kirken til inntekt for Sentrumskirken. Først ut er koret Borre Vocale onsdag kveld. Koret består av 16 medlemmer og er Borres menighetskor.
Omfattende dugnad
– Vi har gode kontakter i koret, siden jeg selv er medlem, og vi hadde lyst til å stille opp for kirken. Vi stiller opp på relativt kort varsel for å få stafetten i gang. Stiftelsen har mange navn på blokka som vi nå skal kontakte, forteller nestleder i stiftelsen Tor Helge Brandsæter.
– Vi kan tenke oss for eksempel konserter, foredrag og andre små grupper, gjerne noe midt i uka, sier Gabrielsen.
Kirken er som arbeidskirke svært mye brukt av forskjellige foreninger og andre grupper. Før jul er de fleste dagene allerede fullbooket i kirken, men stiftelsen ønsker å legge et løp for våren nå.
– Skal vi klare dette må vi benytte alle brukerne av kirken. Det er en omfattende dugnad som må gjøres. Vi er nødt til å få dette til, vi kan ikke miste kirken vår, sier styremedlem i stiftelsen og leder av Horten KFUM-KFUK, Eirin Holen.
Artikkeltags