Elitelag klare for seriestart

KAMPKLARE: Horten Futsal møter Kongsvinger, Vegakameratene og Nidaros i den første spillehelga i futsal. Her fra en runde i fjor, hvor Rune Larsen har ballen og Christer Andersen (bak) og Andreas Mossestad følger med.
FOTO: SIMEN AKER GRIMSRUD

KAMPKLARE: Horten Futsal møter Kongsvinger, Vegakameratene og Nidaros i den første spillehelga i futsal. Her fra en runde i fjor, hvor Rune Larsen har ballen og Christer Andersen (bak) og Andreas Mossestad følger med. FOTO: SIMEN AKER GRIMSRUD

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Uvisst, tøft og tøft. Det er ordene som beskriver de tre lagene Horten Futsal møter når eliteserien i futsal sparkes i gang til helga.

DEL

Nyopprykkede Kongsvinger, forrige sesongs bronsevinner Nidaros og forrige sesongs sølvvinner Vegakameratene er de tre lagene Horten møter i Oslo fredag, lørdag og søndag.

Del


– Kongsvinger vet vi lite om, de to andre er tøffe. Likevel ser vi klare muligheter, og har en målsetting om seks poeng på de tre første kampene, sier Henrik Arnesen i Horten Futsal.


Han er ganske sikker på at nivået i eliteserien har økt siden forrige sesong. Heldigvis har sesongforberedelsene til Horten også vært bedre enn tidligere.
– Det kan fortsatt bli bedre, særlig på oppmøte, men det har ikke vært så verst, sier Arnesen.


En strek i regningen er mangel på treningskamper. Laget var invitert til en turnering i Bodø, men turen ble avlyst da arrangørene ikke klarte å skaffe midler til reiseutgiftene.
– Synd, men lite å gjøre med, sier Arnesen.

NFFs futsalsatsing hang i en tynn tråd i sommer, da hovedsponsorene ikke fornyet kontrakten. Det førte blant annet til at all støtte til lagene fra forbundet er borte.
– Det bød på utfordringer, blant annet med to spillehelger i Bergen. Heldigvis har vi klart å skaffe de nødvendige kronene for reisingen, sier landslagsspilleren i futsal.

Horten Futsal har de siste årene jobbet med en foryngelse av laget. Den føler Henrik Arnesen de nå har lyktes med. Til vinterens sesong har laget fått inn tre nye spillere, som alle bør forsterke laget. Mest spennende er en landslagskollega av Arnesen.


– Stian Johnsen spilte for Nordpolen Futsal i fjor. Han er en kjapp type med bra teknikk og gode avslutter egenskaper. Han er også ganske sterk fysisk. En litt annen type enn oss andre. Eneste minuset er at han bor i Nord-Norge, og ikke får trent med oss, forteller Arnesen.


De to andre nye er keeper Arnfinn Rekdal, som bor i Oslo og har spilt for Solør Futsal tidligere, og Ørns Kjell André Thu, som blir eliteseriedebutant i futsal.
– Jeg tror alle tre hever laget, sier Henrik Arnesen, som også er fornøyd med Jan Eddie Hansens inntog som trener for futsallaget.


– Vi har hatt godt utbytte av hans øyne så langt. Likevel tror jeg det er først og fremst under kampene vi får fullt utbytte av at han er blitt med oss, sier Arnesen.

En av sesongens seks spillehelger er lagt opp til egenarrangerte kamper. Horten Futsal kommer i hvert fall til å spille en kamp i Horten, mot Sandefjord.
– Dato er ikke bestemt ennå. Vi jobber også med å få til en kamp til her, sier Henrik Arnesen.


 


 

Artikkeltags