Etter en felles øvelse på Vellet forrige søndag, der både låter og koreografi ble finpusset, skjønte alle de involverte at dette samarbeidet kom til å ende opp som noe spesielt.
Fredagen startet tidlig for de femten eldste musikantene og de tre drillene fra Åsgården skolekorps. Med 9.12-toget fra Skoppum, la de ut på en reise, som etter registrering i festivalporten, mat på backstage-området og lydprøver, skulle gi en opplevelse for livet for de spente ungdommene. "Dette er helt sinnssykt" var et uttrykk som ble flittig benyttet av de ferske festivalmusikantene
Stor scene
I programmet sto det at Don Juan Dracula skulle åpne festivaldagen på den store scenen kl. 13.30, en stor scene med en gedigen storskjerm på siden. Publikummerne som har innfunnet seg til tiden begynner å mumle og se på klokka. Ingen hvitkledde Don Juan'er å se på scenen. Samtidig som man kunne høre et helikopter nærme seg, inntok et blått, lite skolekorps scenen. Ut av kjempehøyttalerne hørte man plutselig Wagners "Valkyriens ritt", eller tema fra "Starwars", om man vil. Denne gang i akustisk versjon, overbevisende framført av de blåkledde. TV-2 hadde fem kameraer i sving, og nærbilder av mer eller mindre nervøse, blåsende åsgårdstrandsungdommer åpenbarte seg på storskjermen.
Helikopteret har landet, og de fire heltene kom småjoggende opp på scenen. Korpset må ut og vente bak scenen, mens bandet gjør sitt sedvanlige liveshow. Så, halvveis i konserten, var det inn på scenen igjen. "Som dere kanskje vet, kommer vi i Don Juan Dracula fra et lite sted i Vestfold som heter Åsgårdstrand", ropte keyboardist Henning Krane til publikum. "Og dette er skolekorpset vårt". Nå forstår publikum sammenhengen. De klappet, nikket og smilte. Det så nesten ut som om folkemengden ble litt rørt og glad av denne hyggelige settingen.
Et høydepunkt
Så kom dagens høydepunkt; synthlåta "Frxta", der DJD-gutta vanligvis framfører sin snåle, lille dans. Det gjorde de også denne gangen, men nå var synthlyden erstattet av tonene fra et skolekorps, og gutta har fått tre drilljenter å danse med! Da våknet publikum virkelig til liv. Trampeklapp og hoiing lenge etter at låten var slutt.
Etter enda et kvarters venting bak scenen, der både strykekvartett og slipp av tretti brevduer hadde vært en del av showet, var det klart for avslutningsetappen. De fire stjernene småløp tilbake til helikopteret. "Vi har dessverre bare leid det for en time", smilte vokalist Henrik Lysell, da publikum ville ha mer. Åsgården skolekorps var igjen alene på scenen. Jentene drillet og korpset spilte temaet fra "Politiskolen". Publikum ble stående til korpset hadde spilt ferdig, og kvitterte med trampeklapp. De fire Don Juan'ene returnerte i bil og møtte sine nye venner backstage.
"Dere var helt fantastiske! Kjempebra" smilte de med tommelen i været, og det var ikke vanskelig å skjønne at de virkelig mente det de
sa.
Og så..... tilbake i sivil, nå som anonyme festivalgjengere, ble det en lang kveld for de 18 nybakte Åsgårdstrandstjernene.