Kvinne (30) fra Horten forteller om voldtektene og skammen

Artikkelen er over 4 år gammel

TV-danser Julio Kopseng (38) er dømt til en historisk streng dom for å ha voldtatt 16 kvinner. Nå takker eks-samboeren Ane Marthe Stavrum alle som anmeldte Kopseng.

DEL

30 år gamle Ane Marthe Stavrum fra Horten ble voldtatt flere hundre ganger. Vold og trusler var også en del av hverdagen.

– Jeg gråter av lettelse, sier Ane Marthe Stavrum til VG.

I dag, torsdag, falt den historisk strenge dommen mot Julio Kopseng.

– Dette er ikke bare en seier for meg, men en seier for dere, skriver Stavrum i et åpent brev.

I brevet henvender hun seg til kvinnene som anmeldte Julio Kopseng, og opplevde at sakene deres ble henlagt.

– Er verdt å kunne være med på å fjerne en farlig person

Her kan du lese hele Ane Marthes åpne brev:

«Til alle dere jentene i Kopseng saken som fikk saken deres henlagt.

Urettferdigheten viser seg fra sin sterkeste side når jeg leser om noen av dere, og det gjør meg vondt at dere ikke har fått saken deres prøvd. Nå er det snart 3 år siden jeg tok meg til mot å anmelde han, og endelig er dommen klar. Dette er ikke bare en seier for meg, men en seier for dere. Og jeg håper at dere kan ha noe trøst i dette.

Dere var med på å sette lys over et forferdelig menneske som har gått i gatene alt for lenge og skadet alt for mange jenter på veien. Takk for at dere ga meg en ekstra sterk stemme. Takk for at dere ga meg ekstra mot til å kjempe på. Takk for at dere turte, og hadde mot.

Etter runder i politiavhør, og i tingretten og i lagmannsretten, er jeg nå helt utmattet. Jeg har forståelse for at mange jenter kvier seg til å faktisk gå til det skrittet, men det er aldri for sent. Det er en helvetes prosess, men det er verdt det.

Det er verdt å kunne være med på å fjerne en farlig person fra gata, og å ha hatt en stemme for at det skulle kunne skje. Det har nemlig dere hatt også. Dere må huske, selv om saken ble henlagt, betyr det ikke at dere ikke ble trodd.

Jeg tror på dere, og jeg håper at dere kan stå med rak rygg og dele gleden med oss, som fikk saken prøvd og fikk han dømt.»

Dømt til lovens strengeste straff

Julio Kopseng er kjent som TV-danser og flammesluker. Onsdag ble han av Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års forvaring med en minimumstid på ti år for voldtektene av 16 kvinner. Ett år har han allerede sonet.

Stavrum og Kopseng var samboere i ni måneder i 2009. I løpet av den tiden mente retten at hun ble utsatt for rundt 300 voldtekter, som et mildt anslag, samt flere voldshendelser, skriver VG.

Kopseng benekter selv alle forholdene han nå er dømt for.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.