Snart slutt for Nordlibakken

ANNO 2009: Park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen sier Nordlibakken har gått ut på dato og ikke er verdt å ta vare på. ALLE FOTO: SIMEN AKER GRIMSRUD

ANNO 2009: Park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen sier Nordlibakken har gått ut på dato og ikke er verdt å ta vare på. ALLE FOTO: SIMEN AKER GRIMSRUD

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HORTEN: I løpet av året håper Horten kommune å ha på plass planen for riving av Nordlibakken.

DEL

Ikke siden 90-tallet har Hortens siste hoppbakke vært i bruk. På grunn av snøfattige vintre orket ikke ildsjelene å bruke mer tid og krefter på Nordlibakken, og de siste årene har unnarennet grodd igjen og stillasene råtnet. Nå skal Horten kommune fjerne landemerket på toppen av Evjeåsen.

– Vi har gjentatte ganger satt opp skilt med advarsel mot å gå opp i bakken, og vi har fjernet de nederste trinnene på trappa til stillaset. Men så lenge stillaset står der er det mulig å gå opp. Det advarer vi på det sterkeste mot å gjøre. Her kan det være råttent treverk og bæreverk, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen.
I går var han på plass i Nordlibakken for å henge opp nye advarsel-skilt. I løpet av året håper han kommunen har planen for riving av Nordlibakken klar.
– Det er ikke bare å dra opp hit med en gravemaskin og rive alt over ende. Det må plukkes ned, og muligens kildesorteres. Det er ting vi må få kartlagt. Det er et prosjekt som vil koste litt penger, sier Petersen.

Å ta vare på Nordlibakken er ikke et alternativ for Horten kommune. Det er ikke lenger et aktivt hoppmiljø i byen og bakken har dessuten gått ut på dato.
– Bakken er ikke vedlikeholdt og tilfredsstiller ikke kravene til dagens hoppanlegg og hoppstil, sier park- og idrettssjefen, som likevel holder døren åpen for en hoppbakke i Horten.
– En tanke kunne vært og fått et par små plastbakker på sikt. Men det avhenger av at det finnes noen ildsjeler. Hvor mange hoppanlegg det bør være i Vestfold, er et naturlig spørsmål, og det er ikke sikkert vi trenger det i alle kommuner. Her bør skiklubben si litt rundt hva de tenker, sier Petersen.

Det siste klubbrennet i Nordlibakken ble arrangert for ti år siden. Det finnes fortsatt noen ivrige veteranhoppere i Horten skiklubb.
– Det er kun oss gamlegutta igjen. Vi har ingen rekruttering, og de som kontakter oss, blir henvist til Botne og Breimyrbakken, sier lederen for hoppgruppa i Horten skiklubb, Ole Petter Elnes.
Han er glad kommunen nå planlegger å rive de to stillasene i Nordlibakken. Elnes mener det har vært farlig og ferdes der i mange år. Han har imidlertid liten tro på et nytt anlegg i Horten.
– Jeg tror pengene i skiklubben heller blir prioritert på skihytta og løypene. Vi har ikke hatt noe hoppmiljø i Horten på mange år, sier han.
Artikkeltags