– Skulle ikke leie den ut

BOLIGSTIFTELSEN: Daglig leder Harald Røed forteller at leiligheten egentlig ikke var tenkt utleid før oppussing. Den ble tildelt som hastesak.
Foto: Guri Larsen

BOLIGSTIFTELSEN: Daglig leder Harald Røed forteller at leiligheten egentlig ikke var tenkt utleid før oppussing. Den ble tildelt som hastesak. Foto: Guri Larsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Horten kommunale Boligstiftelses daglige leder Harald Røed har full forståelse for at «Rune» reagerer.

DEL

BAKGRUNN: – Spør dem om hvorfor de synes det er greit at folk skal bo sånn i Horten

– Dette er jo ingen optimal situasjon. Nei, det ser ikke særlig hyggelig ut i leiligheten. Den og resten av boenhetene i bygget skal pusses opp. Og vi ønsket egentlig ikke at leiligheten skulle tildeles noen før oppussing. Men, dette var en hastesak. Vedkommende trengte bolig, vi snudde oss kjapt rundt og fikk vasket ned leiligheten.

Gjengs leie

Harald Røed, daglig leder i den kommunale boligstiftelsen, sier dette. Han gir dermed uttrykk for at det ikke er greit å la folk bo som «Rune».

Boligstiftelsen forvalter de kommunale boligene i Horten, på vegne av kommunen. Det er Horten kommune og NAV som tildeler boliger, og boligstiftelsen som stiller boligene til disposisjon.

Til Gjengangeren sier «Rune» at han skal betale nær 5.000 kroner i månedlig leie.

Røed bekrefter at det er gjengs for denne type kommunal leilighet.

– Ville du selv bodd i leiligheten for nær 5.000 kroner i måneden, Røed?

– Nei, ikke som den ser ut nå.

Tar tid

Boligstiftelsen har svære vedlikeholdsutgifter på leiligheter der beboere har liten boevne. Dette gjelder for flere bygg enn det som «Rune» nå skal bo i.

Kommunen har kjøpt inn såkalte hardbruksboliger, spesielt utformet med tanke på denne brukergruppa. Nå er en del leieboere tildelt hardbruksbolig, og boligstiftelsen vil pusse opp og omgjøre andre bygg for å gi plass til nye brukergrupper.

– Men det tar litt tid å skaffe penger og ferdiggjøre planene, forteller Harald Røed. Han roser det gode samarbeidet som stiftelsen har med kommunens tildelende boligkontor.

– Klar over det

Ved boligkontoret har leder Jan Torsøe dette å si om situasjonen til «Rune»:

– Jeg skjønner at han ikke føler seg trygg. Dette er ingen ønskesituasjon. Vi er fullstendig klar over dette, men fattet en beslutning om å ta hensyn til brukerens ønske om å flytte inn i leilighet, selv om den ikke er pusset opp.

Torsøe bekrefter Røeds beskrivelse av et veldig godt og konstruktivt samarbeid mellom boligkontoret og boligstiftelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken