Skoppum kirke 20 år

FEST: Skoppum feiret de første tjue årene for sin arbeidskirke i går. ALLE FOTO: TOM ARILD DAHL

FEST: Skoppum feiret de første tjue årene for sin arbeidskirke i går. ALLE FOTO: TOM ARILD DAHL

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

SKOPPUM: Det var fullt da Skoppum kirke og lokalbefolkningen feiret seg selv om sitt forsamlingshus søndag.

DEL

Søndagens familiegudstjenesten i Skoppum kirke var ikke som de vanlige samlingsstundene der. Det skulle den heller ikke være når det var 20-årsjubileum og markering av at det nå er tjue år siden Skoppum fikk sin egen kirke, allaktivitetshus og samlingssted.
– Velkommen til jubileumsfeiring, sa sokneprest Nils Magnus Hovland og rettet seg selv til "-markering" da gudstjenesten begynte i går.

Det behøvde han ikke ha gjort.
Gudstjenesten ledet av soknepresten og prost Harald Bryne, sang fra barnekoret, musikk fra organist Roar Myrheim og trompetist Håvard Nordvik og et kirkerom fylt av menigheten viste at det var verdt å feire at Skoppum har hatt sin egen kirke i tjue år.

Kirkekaffen og samværet etterpå understreket det ytterligere. Med spesialbestilt jubileumskake, andre kaker med og uten krem, og hyggelig samvær i scene-siden av arbeidskirken var det fest for både kirken og Skoppum i skibygda i går.
Selv om værgudene ikke var like solblide og imøtekommende som på lørdag, gjorde ikke det så mye. Føret var upåklagelig for en sparketur til kirken søndag.

Artikkeltags