(Sandefjords Blad)

Det skal ikke være noen konkret trussel mot flyplassen, men politiet opplyste tidligere fredag ettermiddag at de mottok informasjon som tilsa at de ønsket tilstedeværelse.

Klokken 21.00 fredag kveld opplyser politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, at politiet trapper ned aksjonen.

– På bakgrunn av etterforskningen politiet har gjort, har vi ikke fått noen opplysninger som forsterker at det er noe fare for sikkerheten på flyplassen. Det er ingen ting som typer på at vi bør opprettholde beredskapen her, derfor trapper vi ned. Men det vil fortsette å være synlig politi til stede på flyplassen, sier Jacobsen.

(Saken fortsetter under bildet.)

En person ble ført bort fra toget

Et vitne avisa har snakket med fortalte at det var flere politimenn på Torp stasjon, som tok med seg en mann ut av toget klokken 15.12.

– Personen de var på utkikk etter gikk rett forbi oss. Han ble ført bort fra toget av politiet.

Politistasjonssjen, Brian Jacobsen, bekreftet at personen var inne til avhør uten at han kunne gå nærmere inn på hva som har kommet fram i avhøret.

– Vi kan ikke si noe om hva vitne har fortalt, jeg kjenner heller ikke detaljene til det. Personen er fortsatt hos politiet, men vi har fått den informasjonen vi var ute etter i første omgang.

(Saken fortsetter under bildet.)

Fikk ikke ta helga

Alle politifolk i Vestfold fikk beskjed om å bli jobben inntil situasjonen var avklart. I tillegg ba politiet om bistand fra nasjonale beredskapsressurser.

– Det er helt normal praksis når det er snakk om sikkerhet ved flyplasser, sier Jacobsen.

Alle biler som var på vei inn til flyplassen ble ved, innfartsveien ved Komplett, stanset og kontrollert av politiet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Flyene går normalt

Selv om det var forhøyet beredskap på flyplassen, gikk flytrafikken som normalt. Folk fikk gå inn og ut av flyplassen med kofferter, og det var ingen begrensninger på hvor folk fikk lov til å bevege seg.