Marius Waldal i Vestre Brårudgate er en av mange i Horten som pendler. Han reiser fra Holmestrand stasjon. Skoppum er uaktuell.
– Jeg skjønner ikke hva en ny stasjon på Skoppum skal tilby oss som pendler som vi ikke allerede har i dag – i Holmestrand, spør han seg.
Ikke en stasjon for Horten
Waldal tok med seg IT-firma og familie og flyttet fra Oslo til Horten på tampen av 2005 – til tross for elendig jernbaneforbindelse fra Horten til omverden. Aller helst skulle han sett at det kom en stasjon i byen, eller så nærme byen som mulig.
– Jeg brukte Skoppum stasjon en stund. Det er en skikkelig melkerute over dårlige og trange veier. Heldigvis fikk jeg høre om Holmestrand da jeg beklaget meg over bussen til Skoppum. Etter å ha prøvd det en gang har jeg aldri satt meg på bussen til Skoppum igjen, sier Waldal. Han sparer tid både til og fra jobb i Oslo – totalt nesten tre kvarter hver dag.
– Jeg kan gå ned til Torggata og gå på bussen som kjører en rask og fin vei til Holmestrand. Skal jeg til Skoppum må jeg gå til byen for å finne en buss til Skoppum. Jeg har inntrykk av at alle på denne siden av byen tenker som meg. Kanskje enda flere også. En stasjon på Skoppum blir ikke en stasjon for Horten.
Bakkenteigen/Skoppum like uaktuell
Da ordfører og rådmann gikk for ny stasjon på Skoppum, ble det i samme åndedrag lovet bedre bussforbindelser både fra byen og Bakkenteigen.
– Jeg håper de holder det de lover. Men hvorfor er ikke bussforbindelsen bedre allerede i dag, hvis det er mulig å få den bedre i framtiden?
Uansett spør jeg meg – hva kan en ny stasjon på Skoppum tilby som vi ikke allerede har i Holmestrand?
Han mener Skoppum/Bakkenteigen-partene i stasjonsstriden har vært dårlig til å flagge sin sak.
– Det er sterke følelser i sving. Jeg mener jeg er ganske objektiv som innflytter, og ser på både Skoppum og Bakkenteigen som like uaktuell å bruke. Men jeg må si hensynet til studentene bør veie tungt. Bakkenteigen er tross alt et kjent sted med stor utdanningsinstitusjon og mange busser som går forbi, allerede i dag.