Her vil det kry av politi i påsken – så mye koster det å være tung på påskelabben

GODE VEIER: E18 vil bli fulgt tett av UP i påsken, like tett som hovedveiene som går til fjells.

GODE VEIER: E18 vil bli fulgt tett av UP i påsken, like tett som hovedveiene som går til fjells. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Om du ikke har sett oss, så har nok vi sett deg, humrer Øystein Krogstad i UP.

DEL

(Tønsbergs Blad) Med påskeferie, kommer også påskekøene.

Og med strålende værmeldinger og sen påske, tror Utrykningspolitiet at mange av oss dropper fjellet til fordel for hytta, båten eller campingvogna langs kysten.

Dermed blir noen av troppene omdirigert.

– I år kommer vi til å jobbe litt annerledes enn normalt, forteller Øystein Krogstad, fungerende sjef i Utrykningspolitiet (UP) distrikt sør.

E18 og fjellet

(Saken fortsetter under bildet)

KOSTER Å KJØRE FEIL: Dette er bøtesatsene om du skulle ha planer om å tråkke hardt på gassen, eller kjøre ulovlig på annet vis.

KOSTER Å KJØRE FEIL: Dette er bøtesatsene om du skulle ha planer om å tråkke hardt på gassen, eller kjøre ulovlig på annet vis. Foto:

 

Det betyr at Krogstad og hans UP-patruljer også vil følge hovedveiene nedover mot kysten og sørlandsidyllen tett i påsken.

– Vi kommer til å prioritere E18 like høyt som veiene som fører til fjells, lover han.

– Hvor mange patruljer kommer dere til å ha på hjul?

– Det går vi nok ikke ut med. Men palmehelgen kommer vi til å holde forholdsvis ordinær bemanning. Men så vil vi sette inn betydelig flere patruljer på onsdag og torsdag, samt søndag og mandag i slutten av påsken.

– For å si det slik: Om du ikke har sett oss, så har nok vi sett deg, svarer Krogstad.

– Hold køen, og farten nede

Og han er opptatt av at det stort sett er farta som er problemet. At noen vil kjøre fortere enn andre, og dermed forsøker å snirkle seg fremover i køen - selv om det er lite å hente.

– Du tjener jo svært lite på det. Noen få minutter om du har flaks. Det er det ikke verdt, verken på den ene eller andre måten. Det har kommet nye bøtesatser, og politikerne har satt nivået så høyt at det virkelig svir. Og så har vi jo det viktigste: Sikkerheten.

– Så oppfordringen er enkel: Hold køen og kjør forsiktig, sier Krogstad.

Tusenlappene flyr fort

(Saken fortsetter under bildet)

UP har gjennomført en rekke kontroll i Eiker-bygdene den siste uken. Og flere blir det. Her på Horgen. FOTO: ARILD R. HANSEN

UP har gjennomført en rekke kontroll i Eiker-bygdene den siste uken. Og flere blir det. Her på Horgen. FOTO: ARILD R. HANSEN Foto:

Og UP-Krogstad har helt rett. Som du ser i grafikken over kan tusenlappene fly fort.

Blir du for eksempel tatt i 111 kilometer i timen i en 80-sone, så koster dt 9.950 kroner. Eller skulle du finne på å kjøre 126 kilometer i timen i en 90-sone, går UP-prisen opp til 10.400 kroner.

– For å si det slik: For de minuttene du eventuelt måtte tjene på å kjøre så fort, kan du fort leie inn en håndtverker i mange timer, illustrerer Krogstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken