Vil bosette 20 flyktninger neste år

BOLIG OG BARNEHAGE: Politikerne synes det er problematisk å ta i mot flyktninger uten å ha bolig og barnehageplass til dem. Foto: Guri Larsen

BOLIG OG BARNEHAGE: Politikerne synes det er problematisk å ta i mot flyktninger uten å ha bolig og barnehageplass til dem. Foto: Guri Larsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helseutvalget vil bosette 20 flyktninger i Horten neste år, og 35 per år fra 2015. Men bare hvis det er boliger og barnehageplasser nok.

DEL

– Gang på gang påpeker vi det samme; behovet for boliger og barnehageplasser til flyktningene. Og behovet for godt introduksjonsprogram. Er det ikke på tide å få en egen plan for bosetting av og tilbud til flyktninger i Horten?

Det sa Høyres Hans-Petter Krüger da politikerne i hovedutvalg for helse, omsorg og sosial mandag diskuterte bosetting av flyktninger 2014 - 2016.


Krüger fikk full støtte fra andre partier i ønsket om en egen helhetlig plan. Dette ble også vedtatt som innstilling til formannskap og kommunestyre.
Helsepolitikerne vedtok å innstille på bosetting av 20 flyktninger i 2014. Fem av disse er enslige mindreårige.


Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) som allerede i april i år ba kommunen om bosetting av flyktninger for 2014 til 2016. IMDI ber oss bosette 40 personer i 2014, og til sammen 70 fordelt på 2015 og 2016.


Partiene i helseutvalget hadde flere forslag om bosetting da saken ble behandlet denne uka. Til slutt ble forslagene som hadde fått mest støtte satt opp mot hverandre. Da også Venstre støttet Ap-forslaget, ble dette vedtatt.

Politikerne er i utgangspunktet positive til bosetting av flyktninger, men påpeker altså særlig at kommunen må ha et tilbud klart når flyktningene ankommer.


– Vi kan ikke vedta framtidig bosetting av flyktninger før alt er på stell, gjentok Høyres Krüger og siktet atter en gang til bolig og barnehageplasser. Han advarte mot en situasjon der boligkøen øker for flyktninger som Horten har sagt ja til å ta i mot.
Saken behandles i formannskapet mandag førstkommende, og blir endelig avgjort i kommunestyret mandag 28. oktober.

Artikkeltags