– Vigrid er ikke velkomne

NEI TAKK: Selv om steinstøtten skilter med en velkomsthilsen, ønsker ikke Børre Jacobsen at Vigrid skal gjøre bruk av Borreparken. Foto: Trude Brænne Larssen

NEI TAKK: Selv om steinstøtten skilter med en velkomsthilsen, ønsker ikke Børre Jacobsen at Vigrid skal gjøre bruk av Borreparken. Foto: Trude Brænne Larssen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører Børre Jacobsen håper Tore Tvedt og Vigrid vil holde seg unna Borreparken i framtiden.

DEL

– Jeg tar avstand fra absolutt alt Tvedt sier og står for, bortsett fra én ting, sier Børre Jacobsen innledningsvis.
– Og det er ...?
– At dette er et fantastisk sted. Det er vi enige om, men der slutter det også.


Vanskelig i hindre

Å hindre Vigrid i å bruke området er til gjengjeld ikke så lett.
– Vi har svært få hjemler som hindrer folk i å besøke nasjonalparken. Det eneste kriteriet er at man ikke må være til sjenanse. Jeg tviler på at Vigrid har søkt på forhånd om å holde sine arrangementer her. Det burde de gjøre.
– Ville de fått lov, dersom de hadde gjort det?
– Det vet jeg ikke. Det må fylkeskommunen svare på. Men hvis de planlegger å bruke stedet fast, er det naturlig at de spør grunneier om det på forhånd. I dette tilfellet er det som sagt fylkeskommunen.

Samlingssted for NS

Det finnes fremdeles mennesker i Horten som på grunn av minnene fra andre verdenskrig kvier seg for å besøke Borreparken.
– Med de minnene de har, forstår jeg det godt, sier Jacobsen. – Som kjent var Borreparken et samlingspunkt for Nasjonal Samling. I dag tror jeg et samlet norsk folk tar avstand fra disse ideene. Om det nå skal etableres ny virksomhet basert på gammel ideologi, ser jeg helst at det ikke foregår her.

– Egentlig er det synd å gi en slik organisasjon og en slik mann oppmerksomhet, sier Jacobsen.
– Men det er garantert mange i Horten som vil markere sin avstand, hvis de skulle se Vigrid her. Jeg er redd det kan føre til antirasistiske demonstrasjoner.

- Kan ikke forby alt vi ikke liker 

– Ville det være ille?
– Vel, i utgangspunktet er jeg jo enig med antirasistene, men jeg håper ikke dette blir et sted for demonstrasjoner og motdemonstrasjoner, med den uroen det kan føre med seg. Vi kan dessverre ikke forby alt vi ikke liker, men vi kan naturligvis ta skarp avstand fra det. Det er et ansvar alle har.
– Tore Tvedt sier til Gjengangeren at han tror Vigrid er velkomne her. Er de det?
– Vigrid er ikke velkomne her. Det er et miljø vi ikke ønsker å ha i vårt distrikt, slår ordfører Jacobsen fast.

Artikkeltags