– Vi taper flere millioner på konkursen

DÅRLIG DAG: Telefonen til Kjetil Kristoffersen sto ikke stille onsdag, etter at det ble kjent at Notabene-kjeden er konkurs. Foto: Siv Elisabeth Limkjær

DÅRLIG DAG: Telefonen til Kjetil Kristoffersen sto ikke stille onsdag, etter at det ble kjent at Notabene-kjeden er konkurs. Foto: Siv Elisabeth Limkjær

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Konkursen i Notabene gjør at Publicom forlag taper flere millioner kroner på boksalget.

DEL

Styret i Notabene-kjeden meldte onsdag oppbud. Bokhandelkjeden har totalt 1.000 ansatte og 139 butikker over hele landet, blant dem på Sjøsiden.
– De ansatte, ledelsen og eierne av Notabene har gjort en betydelig innsats de siste årene for å bedre lønnsomheten i bedriften, men et tøft marked har ført til svekket omsetning og resultater, sier styreleder Christian Melby, i en pressemelding.


Den utløsende faktoren for styrets beslutning om å gå til skifteretten, var bankens oppsigelse av finansieringen før helgen. Ifølge pressemeldingen har DNB sagt at de vil samarbeide med bostyret og sikre driften inntil nye eiere er på plass. Foreløpig vil butikkene holde åpent som vanlig.


Da Gjengangeren kontakter Notabene på Sjøsiden vil ingen si noe der, men vi henvises til informasjonen fra kjedens hovedkontor.
I tillegg til banken er leverandørene selskapets største kreditorer.


En av kreditorene som får kjenne konkursen på kroppen er hortensforlaget Publicom forlag og Kjetil Kristoffersen.
– Vi taper flere millioner på dette. Årsaken er at vi leverer bøker til kjedene som selger bøkene og tjener penger. Deretter får vi penger etterskuddsvis for bøkene, slik er bransjen regulert. Vi skulle ha fått penger i februar for i alle fall november og desember. Og dette er årets beste måneder, forklarer forlagseier Kjetil Kristoffersen.

I tillegg har Publicom kjørt TV-reklamer for Notabene i forbindelse med eget boksalg. Dette har Publicom betalt og forlaget får ikke noe av dette igjen fra Notabene-kjeden.

Forlaget går fra å få et knallresultat til noe helt annet.
– Vi har aldri solgt så mye bøker. 2012 var tidenes beste forlagsår for oss. Dette barberer resultatet kraftig. Notabene var vår viktigste kunde. Det er for tidlig å si om vi går i minus på grunn av dette. Det er surt å ryke noen millioner på en onsdagsmorgen. Men sånn er business, sier Kristoffersen.

Forlaget kommer til å legge inn et krav til boet, men Kristoffersen har ikke store håp om å få igjen noen av pengene som nå virker tapt.
– Jeg lar meg ikke styre av motgang. Tapet får trolig ikke andre konsekvenser enn at resultatet blir mye dårligere. Sånn sett tenker jeg at det tross alt bare er penger. Men vi kommer til å merke dette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken