Gå til sidens hovedinnhold

Verdipolitikere på offensiven

Artikkelen er over 10 år gammel

Ingunn Brattlid og resten av Verdipolitisk Parti fortsetter framgangen i Hortenstingets partimåling for januar. Nå med oppslutning på 10,6 prosent.

I Hortenstingets femte partimåling siden september i fjor, er det først og fremst Verdipolitisk Parti (VpP) som gjør det skarpt. Mens Høyre står på stedet hvil og Ap og Frp viser tilbakegang, er oppslutningen fortsatt stigende for verdipolitikerne. Slik har det vært siden første partimåling der utgangspunktet var 3,3 prosent. Nå får VpP tosifret oppslutning. Lokalpolitiker Ingunn Brattlid gleder seg over at 10,4 prosent av 502 personer som svarte i partimålingen for januar gir sin støtte til hennes parti.

Og Brattlid slipper å juble i ensomhet. Nye partimedlemmer kommer stadig til, forteller hun. Ingunn Brattlid sier hun merker et brennende engasjement hos dem som tar kontakt og vil være med. Rekruttering har til nå gått veldig greit, ifølge lokalpolitikeren:
– Folk er opptatt av menneskelige verdier. Tillit, respekt, åpenhet i alle prosesser. Vi har sett altfor mye av det motsatte i Horten kommune. Folk vil ha en visjon, de vil ha fram demokratiet igjen. Jeg blir kontaktet av kvinner og menn som sier at "nå må vi bare gjøre noe". Det handler blant annet om skole og helse.
Ingunn Brattlid fastslår i den forbindelse at fortsatt framgang i Hortenstinget inspirerer til videre innsats. En stund lurte hun på om hun skulle fortsette i politikken. Nå har hun bestemt seg og satser videre.

VpP samler underskrifter som er nødvendige for å stille liste i høstens kommunevalg. Dessuten begynner de å se etter listekandidater i egne rekker. Flere har besluttet at de ønsker å stå på valg til plass i kommunestyret. Og når andre partier har vansker med å stille lister med både kvinner og menn, rister Ingunn Brattlid på hodet og smiler:
– Nei, det har ikke vært noe problem for oss.

Nye medlemmer har ulike grunner til å bli med. Aase Marie Elholm velger VpP fordi hun ønsker en større toleranse for annerledeshet og nye ideer i politikken, sier hun. Christin Haug savner innbyggernes innsyn i de kommunale prosessene. Skremmende at innbyggerne vet så lite om hva som egentlig skjer i kommuneorganisasjonen og politikken, synes Haug.
– Dere snakker respekt og visjoner. Men kommunen drives med kroner og øre. Hvordan skal VpP drive praktisk politikk og ikke bare snakke vagt om visjoner? Gjengangeren spør og Ingunn Brattlid svarer slik:
– I gruppa vår har vi mye og bred kompetanse, nye og gode ideer og villighet til å stå i konflikt.
– Tyder framgangen i Hortenstinget på at VpP er blitt Hortens nye protestparti som samler alle misfornøyde, Brattlid?
– VpP skal være åpent for alle.

VpP mener fremdeles at man vil klare å være politisk uavhengig av både venstre- og høyreside. Ingunn Brattlid medgir at partiet ofte får spørsmål om hvordan i all verden partiet kan makte noe slikt i lengden.
– Det gjør vi ved å knytte vår lojalitet til kommunens innbyggere og ikke til partiet eller andre særinteresser, avslutter lokalpolitikeren..

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.