– Vi er fortsatt sikre på at skolen kommer til å være i drift til høsten, forteller styreleder Torbjørn Krämer. – Fristen som vi satte bare en uke etter nyttår var nok litt optimistisk, men vi ønsket også å legge litt press på folk. Vi har hele tiden tatt høyde for at vi muligens ville bli nødt til å utvide den tidsfristen, så akkurat det kommer ikke overraskende på oss. I tillegg ble det vanskelig for oss å gjennomføre noen av informasjonsmøtene vi hadde tenkt å ha i denne perioden, på grunn av sykdom.
Nøyaktig hvor mange påmeldte elever de har fått, vil han ikke ut med.

– Men vi er ikke så veldig langt fra målet, røper han.

Lørdag hadde ildsjelene bak skolen med den alternative pedagogikken informasjonsstand på Sjøsiden.

– Folk har vært overveldende positive og nysgjerrige, rapporterer Tove Krämer.

– Noe av hensikten med denne standen har vært å vise folk litt montessorimateriale, slik at folk kan få et lite innblikk i hva det går ut på, samtidig som vi har delt ut informasjon om at vi førstkommende tirsdag ettermiddag skal ha åpen dag på skolen, der alle interesserte kan komme og få vite enda mer.
– Hvordan blinker dere ut målgruppen - hvem dere skal stoppe og snakke med?
Tove ler.
– Vi har ikke akkurat vært så veldig aggressive i måten vi har drevet informasjonsarbeidet på. Folk stopper og kikker fordi de vil se nærmere på sakene vi har lagt fram. Ungene er veldig nysgjerrige. Mange av dem vil prøve de ulike læregjenstandene, for de minner jo litt om forskjellige former for spill. Et par ganger har foreldrene måttet hale dem med seg, med streng formaning: "må vi gå."

Tove Krämer og Lene Barron har rukket å snakke med mange i løpet av dagen. Begge tror de er kommet et skritt nærmere å få elever nok til å etablere skolen.
– Jeg snakket med en far, tidligere i dag. Han har én som skulle begynne i første klasse til høsten, og én som skal opp i fjerde. Nå lurte han på å skrive yngstemann inn på Falkensten, og kanskje like godt flytte den eldste dit også, forteller Lene.
– Det viktigste for oss nå, er å få fortalt eventuelle nølere at de kan komme og få enda grundigere informasjon om hva montessoripedagogikk går ut på, slik at alle skal ha muligheten til å sette seg godt inn i temaet, understreker Tove.

Styret i Falkensten Montessoriskole har i første omgang planlagt en skole med 15 elever. Det er dette budsjettene er basert på.
– Hva skjer hvis dere får 14 elever? Skrinlegger dere planene da, Krämer?
– Det må vi vurdere dersom vi havner i den situasjonen. De vi ansetter bør også få ha noe de skal ha sagt i så tilfelle. Men jeg tror ikke det kommer til å bli noen problemstilling. På Jareteigen Montessoriskole har det tidvis vært ventelister for å få plass. Vi er overbeviste om at Falkensten Montessoriskole fyller et behov. Folk er bare litt avventende.
– Kan det komme av at de frykter at det skal bli dyrt?
– Det trenger de i så fall ikke, beroliger Krämer. – Vi har vedtatt at selve skoleplassen skal koste 500 kroner i måneden, og prisen for skoleplass med SFO skal ikke koste mer enn 1800 kroner i måneden, hvilket er billigere enn en kommunal SFO-plass.