Traff mannen på nettet

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Den 15 år gamle jenta som angivelig ble voldtatt av en mann i skogen ved Rørestrand, traff mannen på nettet.

DEL

Kristin Hovden er bistandsadvokat for jenta. Hun sier at hennes unge klient er helt knust etter hendelsen mandag ettermiddag.
Det er nå klart at hun ikke ble voldtatt, men at hun gikk med på samleiet frivillig. Jenta skal ha kommet i kontakt med den godt voksne mannen over nettet. De chattet en stund, før de ble enige om å treffes.– Det har vært en stor påkjenning for henne. Familien tar seg nå av jenta. Hun føler at mannen utnyttet situasjonen til sin fordel, opplyser Kristin Hovden.
Hun oppfordrer foreldrene til å følge med på barnas nettvaner, da det i det siste har blitt meldt om urovekkende mange saker av tilsvarende karakter. – Ofte gir jenter i den alderen uttrykk for at de er eldre enn de faktisk er. Samtidig gir mannen uttrykk for å være yngre enn han er. Jeg har ikke noe grunnlag for å si at det har vært tilfellet denne gangen, men det er grunn for foreldrene til å være på vakt, sier Hovden. Siden saken har endret karakter, trapper Vestfold politidistrikt nå ned etterforskingen. Den 15 år gamle jenta hevdet opprinnelig at hun ble overfalt og voldtatt i Horten mandag.
Politiet ser ikke lenger på saken som en overfallsvoldtekt, men opprettholder likevel etterforskingen for å avdekke om forholdet kan rammes av andre straffebestemmelser.


Artikkeltags