Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake i politikerfronten

Artikkelen er over 7 år gammel

Are Karlsen er Arbeiderpartiets ordførerkandidat til 2015-valget.

I går satte Horten Arbeiderparti Are Karlsen i forsetet. Et nærmest samlet årsmøte nominerte han til partiets ordførerkandidat til kommunevalget i 2015 og til partiets leder det neste året.
Det samme overveldende flertallet stilte seg bak Maria Karine Aasen-Svendsrud som Aps varaordførerkandidat ved valget om halvannet år.

Are Karlsen er ikke kommunestyrerepresentant i Horten i inneværende periode. Han trakk seg før valget i 2011, men sa “ja” til å lede det viktige kontrollutvalget i Horten kommune.
– Nå er det tilbake til lokalpolitikken med full tyngde, Karlsen?

– Ja, det er det. jeg gleder meg til å ta fatt igjen. Jeg er både stolt og ydmyk over tilliten jeg er vist, og er samtidig veldig fornøyd og glad for at jeg får med meg Maria Karine Aasen-Svendsrud som varaordførerkandidat. Hun er svært dyktig og lett å samarbeide med, sier Are Karlsen.
Han legger ikke skjul på at han ser fram til å jobbe aktivt i lokalpolitikken igjen og til å kanskje bli den nye ordføreren i Horten fra høsten 2015.

– Horten har jo hatt mange markante ordførere. Jon Brække (H) satt jo i tre perioder på 80- og 90-tallet og Nils-Henning Hontvedt (Ap) satt jo like lenge fra 1999 til 2011. Nils-Henning var ordfører hele tiden sist jeg var aktiv og er en lokalhistorisk bauta. Børre Jakobsen (H) som overtok i 2011 har også gjort en solid jobb, så det er med all respekt at jeg går til oppgaven som Aps ordførerkandidat ved neste valg, sier Are Karlsen til Gjengangeren.
– Da stiller du jo som kampkandidat og motstander til Høyre og sannsynligvis den sittende ordføreren, Børre Jakobsen.

– Ja, jeg ser fram til det og valgkampen før 2015-valget. Selv om jeg egentlig ikke liker så godt motstanderbegrepet, sier Are Karlsen og legger til:
– Jeg velger å se på de andre partiene og deres folk som politiske kolleger med andre meninger enn Aps og mine. Med det utgangspunktet kan vi jobbe sammen for å finne løsninger som er til Horten beste. Det er det jeg satser på og som jeg vil jobbe for. Det gleder jeg meg til, sier han.

Kommentarer til denne saken