- Ta utfordringen og la oss få kunstisbane i Lystlunden

VINTERSPORTSENTUSIASTER: Olav Langeland og Håkon Skatvedt i KIGE-utvalget mener kommunen må smi mens jernet er varmt. Da kan det bli kunstisbane på østsiden av kunstgressbanen i Lystlunden - til en brøkdel av hva det ellers ville kostet. Foto: Trude Brænne Larssen

VINTERSPORTSENTUSIASTER: Olav Langeland og Håkon Skatvedt i KIGE-utvalget mener kommunen må smi mens jernet er varmt. Da kan det bli kunstisbane på østsiden av kunstgressbanen i Lystlunden - til en brøkdel av hva det ellers ville kostet. Foto: Trude Brænne Larssen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hvis Horten kommune griper muligheten, kan de få et anlegg til en brøkdel av hva det faktisk koster, hevder initiativtakerne.

DEL

Om få dager samles Idrettsrådet til møte. Det er derfor ikke tilfeldig at Håkon Skatvedt og Olav Langeland fra KIGE-utvalget kommer på banen nå - bokstavelig talt, ettersom de stiller til møte på gressbanen i Lystlunden.
Kige står for «KunstIs - KunstGress Energi».


– Her på østsida av banen er alt lagt til rette for en fantastisk flott kunstisbane som kan komme alle til gode, sier Skatvedt.


– Men har Horten kommune råd til noe sånt da?


– Finansieringen har hele tiden vært hovedproblemet, men hvis kommunen handler nå, kan de slippe å punge ut noe særlig, sier Langeland.
– Selve anlegget er beregnet til å komme på rundt 25 millioner kroner. Ved hjelp av spillemidler fra Staten og investorer, kan kommunen slippe unna med en tidel.


De føler seg sikre på det, av flere grunner.


– Vestfold står høyt på lista over regioner som anbefales prioritert. I tillegg har vi sterk støtte fra Skøyte- og Bandyforbundet, sier Skatvedt.


– Hvorfor støtter de planer om kunstisbane i Horten?


– Fordi vi har et gryteklart prosjekt for en bane som ligger midt i smørøyet, nær skoler og med kort vei fra rutebilstasjonen. En kunstisbane her vil få en stor brukergruppe: Skoler, barnehager, studenter og resten av befolkningen, hevder Skatvedt. – Vi tror dette kommer til å bli et veldig populært treffsted med musikk på kveldstid og god stemning.


– Bandy er dessuten en sport i vekst, og her ligger det til rette for en hel bane, i motsetning til runde baner som brukes til skøyteløp, legger Langeland til.
– I tillegg er det meningen at det skal være kunstgressbane her om sommeren. Alle vinner på dette, også fotballfolket.
Det er 20 år siden skøytebanen ble nedlagt. Tospannet mener det er på høy tid å blåse liv i miljøet igjen.


– Dette er planer som KIGE- utvalget med Arne Grøttås i spissen har jobbet med helt siden 1997, forteller Skatvedt.


– Men et slikt anlegg vil sikkert koste en masse penger å drifte?


– Driftskostnader må man naturligvis regne med på alle typer idrettsanlegg, men nå ligger det til rette for å utnytte energisentralen til Skagerak Varme i Moloveien. Kommunen har allerede betalt for tilpasningene som trengs til det. Sånn sett har de allerede sagt «A». Det blir en optimal miljømessig energiløsning som sikrer lave driftskostnader, påpeker Skatvedt, og legger til:
– I kuldeperioder trenger man jo heller ikke å hente energi fra varmepumpeanlegget. Da er det tilstrekkelig å sprøyte med vann, og la naturen ordne resten
.

 

Artikkeltags