Lørdag er det  femte gang initiativtakerne inviterer til arrangementet som trekker flere hundre interesserte publikummere hvert år.
– Sånn sett er det å betrakte som et lite jubileum, ler Trond Schmidt. Sammen med Karin Tellefsen fra Løvøya Hyttevel og Ali Amini som driver kafeen på campingplassen, gleder han seg til kommende lørdag.
– I år blir det verdensrekord, lover han. De skal nemlig lage verdens lengste sittebenk.
– Hvor lang er den som har rekorden i øyeblikket?
– Aner ikke, ler Schmidt. De tar det ikke så veldig høytidelig. Det viktigste er å få vist fram hva folk kan.

Nytt av året er åpningen av en natursti som Horten og Omegn Turistforening har vært med på å etablere.
– Utgangspunktet var kart nummer 13 fra en serie med turkart som turistforeningen ga ut for flere år siden, forklarer Karin Tellefsen.
– Ruten går rundt hele Løvøya og vil ta et par timer hvis man går i bedagelig, avslappet tempo. Langs stien setter vi opp plakater med informasjon om historiske steder, vegetasjon og særegne hendelser. De spreke kan klatre opp til Røverhulen og se den. Der er det ganske bratt.
Som i fjor blir det mulig å få seg en matbit. Falkensten Vel selger vafler, og Ali Amini byr på iranske delikatesser i Vadfiskerstua. Those of Digression skal spille, og ungene kan delta i den store krabbefiskekonkurransen.

Også Falkensten Vel og Sanitetsforeningen er med som arrangører, og typisk for de mange utstillerne som er ventet, er at alle har en eller annen tilknytning til Løvøya.
– Aldri har vi hatt flere utstillere blant campinggjestene enn det vi har i år, forteller Schmidt. Blant dem som stiller opp egen bod er folk som driver med skinnarbeider, knivmaking og utskjæring av kåter, malerier, smykker og mye annet.
– En av dem som kommer, Victor Nievas Hugo fra Chile, lager ørsmå figurer av fyrstikker! forteller Schmidt. Det blir litt av en kontrast til det som forhåpentligvis skal vise seg å bli verdens største sittebenk.