Gå til sidens hovedinnhold

Stor lokal begeistring

Artikkelen er over 9 år gammel

Dag N. Kristoffersen skapte stor lokal begeistring i kommunestyresalen torsdag kveld.

I regi av Borre Historielag var det torsdag kveld åpent informasjonsmøte og foredrag med Dag N. Kristoffersen – prosjektleder for grunnlovsjubileet i 2014. Det skapte stor lokal begeistring blant folk i Horten kommune. Det merket man, for kommunestyresalen var nesten full.

Kristoffersen hadde en presentasjon han skulle igjennom torsdag kveld. I den pratet han blant annet om rammene for 200-års jubileet, historien rundt og året 1814 og de demokratiske utfordringene i vår tid. Presentasjonen varte i drøye 40 minutter, men kvelden var ikke over for de frammøtte etter den endte presentasjonen. Da var det nemlig klart for en spørrerunde om både jubileet og historien rundt signeringen av grunnloven.

– At alle kommunene skal være med og feire dette er vesentlig, sa Kristoffersen, åsgårdstranding , og tidligere redaktør i Gjengangeren.
Han mente det også var viktig å poengtere at 200-års jubileet for signeringen av grunnloven ikke skal være en markering, men en feiring.
– Men pengene til å gjennomføre forskjellige arrangementer kommer ikke fra Stortinget, informerte han.
Videre forklarte han at eventuelle arrangementer kommunen har lyst til å arrangere må de betale selv.

Ved spørrerunden etter den endte presentasjonen var det mange som hadde spørsmål de ville ha svar på. En av dem var Wilfred Solberg. Han ville ha svar på hva som vil skje i vår kommune, og om det vil bli lagt ned en komite som eventuelt skal ha ansvaret for å planlegge arrangementer. Det kunne naturligvis ikke Dag N. Kristoffersen eller leder av Borre Historielag Jo Brække svare på. De henviste derfor spørsmålet videre til Bente Molvig fra kommunen som var til stede under møtet. Hun sa følgende:
– Vestfoldmuseene får et spesielt ansvar opp i alt dette.
– Men vi vet av erfaring at å planlegge et jubileum er krevende og må begynne å planlegges god tid i forveien.
Hun forsikret også Wilfred og flere i salen om at det vil komme en politisk sak om dette i framtiden.

Kommentarer til denne saken