Serverte musikalske godbiter

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Som en forsmak på Horten Kammermusikkfest inviterte arrangørene publikum til gratis konsert på Gamlehorten gård i går kveld.

DEL

Man skal være forsiktig med å bruke ordet bortskjemt når det i Horten er snakk om å få servert en god porsjon musikalsk høykultur, fremført av musikere i verdensklasse, og det i tillegg alldeles gratis. Men i går kveld var befalsmessa på Gamlehorten Gjesteård fylt til randen av sultne ører da Horten Kammermusikkfest ble innledet med en intim og uformell gratiskonsert, treffende kalt “Getting to know you”.
–I kammermusikken spiller alle instrumentene en like stor rolle, lik en god samtale handler det om formidling mellom aktørerne og om budskapet til mottakeren, fortalte Kari Ravnan til forsamlingen. Den kunstneriske lederen av festivalen har selv håndplukket musikerene som frem til søndag skal farge Karljohansvern med toner av blant andre Brahms, Ravel og Schubert. For henne er dette et privilegium.
–Vi har bodd her i fire døgn og allerede på den første prøven smilte jeg fra øre til øre av den utrolige kjemien mellom musikeren, sa Ravnan, selv er Cellist i Filharmonien i Oslo.
De 10 involverte fra til sammen 6 nasjoner som preger årets festival gjør det med lang og variert fartstid under beltet.
Øystein Fevang ved Gamlehorten Gård synes det er stor stas med internasjonalt besøk
–Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid slik at musikerene ønsker å komme tilbake, for med det kan festivalen få grobunn i Horten.
Kammermusikkfestivalen i Horten ble etablert i 2009 og har med et års pause nå reetablert seg . Fevang håper

Artikkeltags