Se Bjørn gjør det igjen!

Bjørn må få litt hjelp av Arvid og Per for å komme gjennom.

Bjørn må få litt hjelp av Arvid og Per for å komme gjennom. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir ikke jul uten at Bjørn (68) pakkes inn i juletrestrømpe.

DEL

Ett år har gått siden Bjørn Feragen (68) gjorde det for første gang: Han lot seg dra gjennom en juletrepakker, for en god sak.


– Det var jo utrolig moro sist da. Jeg fikk veldig mange tilbakemeldinger. Den første kom fra datteren min i Levanger som hadde sett det på nett. De lo godt. Ellers fikk vi en del ekstra salg av det. Vi hadde flere innom som ikke hadde vært hos oss før og som så at vi solgte for et veldedig formål, sier han.

Verst med regn og sludd

Feragen og resten av Civitan Club Horten får det travelt de nærmeste dagene. Siden mandag har hortenskarene stått ute i kulda for å selge juletrær


– Det er ikke noe problem å stå her når det er kaldt. Det er bare å kle seg. Verst er det om vi får det været som er meldt framover med mildvær med sludd og regn. Juletrærne er fine, tørre og lette nå. Men hvis det blir vått og deretter kaldt, blir de håpløse, forklarer han.

Se alle bildene fra seansen.

Bekymret for magemålet

I nærmere 20 år har Civitan solgt juletrær til gode formål. I år som tidligere står de utenfor Meny i Borreveien og ved Ola Nordmann.

Arvid Hansen og Per Klausen er litt bekymret for om Bjørn glir like greit gjennom pakkeren som i fjor. Det hintes noe om magemålet. Men med litt drahjelp klarer den spreke 68-åringen bragden nok en gang.

LES OGSÅ: Bjørn gjør alt for de trengende


– Det er litt vanskelig å bevege seg, men det går bra. Jeg må gjøre dette for den gode saken, ler han.

Kortreiste trær 

Civitan-gutta understreker at trærne er kortreiste og ferske. Edelgranene er fra Jareteigen og den vanlige grana er fra Skoppum.


Hva årets fortjeneste kommer til å gå til er foreløpig ikke bestemt, men de har akkurat delt ut en god slump penger.


– Vi ga akkurat 20.000 kroner til varmtvannsbassenget på Gannestad. På tirsdag skal vi dele ut 150 julestjerner til enslige, med hjelp fra hjemmesykepleien.

Og hvorfor de gjør alt dette?
– Det handler vel om idealisme. Noen har flere ressurser enn andre og noen trenger hjelp.
 

Artikkeltags