Overfalt psykiatrisk sykepleier

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En hortensmann overfalt en psykiatrisk sykepleier som skulle dele ut medisiner.

DEL

Hendelsen skjedde i mai 2012 da den psykiatriske sykepleieren skulle medisinere en bekjent hortensmannen var på besøk hos.

Mannen i 40-årene løp mot sykepleieren, tok tak i klærne hans i hals-/brystregionen og ristet ham. Deretter løp mannen in igjen i leiligheten. Sykepleieren og kollegaen forlot deretter stedet for å unngå mer vold. Sykepleieren ble skremt av overfallet, skriver Nordre Vestfold tingrett i dommen. 

Den tiltalte mannen mente selv han ikke hadde vært tilstede under overfallet. Eller, hvis han hadde vært der, hadde han trodd at de som sto i oppgangen var ute etter å ta vennen hans. Retten hadde ingen tiltro til denne forklaringen.

Rappet blader

I tillegg til overfallet var mannen også tiltalt for å ha stjålet blader fra Kiwi i Grønligata. Det var snakk om to kasser med det som trolig var utgåtte blader.

Hortensmannen hevdet i retten at han trodde han bare hadde tatt kasser som inneholdt papir til innpakking av blader. Men retten mener mannen må ha forstått at esken inneholdt noe annet da kassene var tunge. I tillegg hevdet han at han trengte kassene fordi han skulle flytte. Nå halvannet år senere bor han fortsatt på samme sted.

Hortensmannen ble av tingretten også dømt for besittelse av en mindre gram hasj. Han ble frifunnet for et tilfelle av ruteknusing og mangel på å følge politiets ordre.

På grunn av lang saksbehandlingstid fikk hortensmannen en noe mildere straff enn han normalt ville fått. Han dømmes til 30 dagers fengsel hvor 15 dager av straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Mannen slipper å betale saksomkostninger på grunn av hans økonomiske situasjon.

Artikkeltags