Gå til sidens hovedinnhold

Olsok-markering på Løvøya

Artikkelen er over 9 år gammel

I tradisjon tro ble Olav den Helliges død markert på Løvøya og Nykirke.

Rømmegrøt er høytidsmat som strekker seg langt tilbake i Norgeshistorien. Med olsok går grøten hånd i hånd og fredag ettermiddag ble mager mette utenfor Bruserød gård og Løvøykapellet.

Del på Facebook

Prost Harald Bryne hadde på forhånd sagt at deler av minnegudstjenesten utenfor Løvøykapellet skulle gjenspeile forrige ukes tragiske hendelser i Oslo og på Utøya. Markering ble det også på landlige Bruserød gård på Nykirke, med både minnestund, flagg på halv stang og Nordahl Griegs “Til Ungdommen”.


Men først og fremst ble kveldens Olsok-feiring et hyggelig lag på en av årets flotteste sommerdager. På den gamle Skysstasjonen kunne Borre Historielag kose seg med musikk fra Magnar Kristensen og Sven-Arne Dehlin. Passende var det at historielaget i tillegg fikk en olsok-appell fra Viking-Anders Rønningen.


29. juli markerer vi Olav Haraldsson den hellige, som døde på denne dag i 1030.Han er en viktig nasjonalhelgen og en del av vår identitet, kunne Rønningen fortelle fra sitt tilsynelatende utømmelige historiearkiv.

Kommentarer til denne saken