Nytt for firbeinte

VOFF: Voffor holder du en sånn svart, firkanta ting foran ansiktet ditt? undrer dalmatineren Akilles (17 md.).

VOFF: Voffor holder du en sånn svart, firkanta ting foran ansiktet ditt? undrer dalmatineren Akilles (17 md.).

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det gamle lageret på bakrommet er blitt flotte, innbydende lokaler der de nyeste behandlingsformene for dyr kan foregå.

DEL

Horten Dyreklinikk går nye veier. Ikke bare ønsker de pasienter og eiere velkomne til nyoppussede lokaler; Nå kan plager og sykdommer også avhjelpes med alternativ medisin - deriblant homeopati, akupunktur og muskelterapi.

Del


– Det er en femåring utdannelse, forteller veteropat Heidi Bye Svartangen.
Hun har fått disponere nyoppussede lokaler lengst bak i dyreklinikkens bygg.

Tidligere var det bare et lager, men etter at eierne investerte en god slump i å sette alt i stand, har klinikken fått mellom 80 og 100 kvadratmeter ekstra, i forhold til tidligere.

– Tradisjonelle skolemedisinere - altså for mennesker - har ikke akkurat vært særlig åpne for nye og alternative former for terapi ...?

– Men slik er det ikke mellom oss, i alle fall, forsikrer Svartangen.
Veterinær Katrine I. Pytte gir sin helhjertede støtte.


– Det handler om ikke å utelukke andre muligheter. Det er lett å være åpen når man ser hvor god effekt slike alternative behandlingsformer kan ha, i mange tilfeller. Dessuten har også tradisjonell skolemedisin mange bivirkninger. Hvis vi på denne måten kan klare å redusere bruken av antibiotika er det bra.


Det er ikke så lenge siden det var planer om å flytte hele Horten Dyreklinikk til et helt annet sted. Det ble det aldri noe av.


– Vi kom så langt at vi var og så på alternative lokaler i Bjørnestien, der en legegruppe hadde holdt til tidligere. Problemet var at vi måtte selge det gamle bygget vårt først, og vi fikk ikke napp. Da måtte vi tenke alternativt, og heller pusse opp og utvide på den måten. Ønsket om å flytte, bunnet jo i behovet for mer plass, forklarer Pytte.


– Det er mange som gir uttrykk for at de er glade vi ble værende her. Nå har vi jo også fått nytt inngangsparti, med atkomst som er grei også for funksjonshemmede, supplerer Svartangen.

Bli tilhenger av Gjengangeren.no på Facebook.


 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken