Det var trangt om plassene i kantinen på Sensonor da den konkursrammede bedriften på kort varsel innkalte til allmøte for de ansatte.
Gjengangeren måtte pent vente utenfor, men jubel og klappsalver bærer godt gjennom vinduer og vegger. Jammen vanket det også en flaske Veuve Cliqot på direktør Sverre Horntvedt, som kort etter at møtet ble opphevet tok seg tid til en liten prat med lokalavisa.


– Det er ikke så mye jeg kan fortelle på nåværende tidspunkt. Tingretten skal først ha et møte om oppkjøpet i morgen, så inntil videre får vi vente litt med å gå ut med detaljene.
– Hvor mange av de oppsagte får tilbud om jobb videre?
– Om lag 60 ansatte har mottatt brev med tilbud om jobb, forteller Horntvedt.
Det var rundt 100 ansatte som fikk sine oppsigelser den 17. februar i år. Allerede da hadde bostyrer Tom Hugo Ottesen fra advokatfirmaet Kvale god tro på at det måtte finnes interessenter som kunne drive selskapet videre.

Sensonor drives nå videre av et selskap som ble opprettet for en uke siden, bestående av flere eiere, forteller Horntvedt.


– Deriblant en sveitsisk investorgruppe som har erfaring fra vår bransje. Vår vurdering er at dette er langsiktige eiere som gir gode synergieffekter til bedriften.
– Det ryktes at eierne også har hatt et kundeforhold til Sensonor?
– Det er to-tre eiere i det nystartede selskapet, og ja – noen er fra kundesiden, bekrefter Horntvedt, uten å ville si mer om den siden av saken.
– Hvilke andre er med videre, utover de 60 medarbeiderne som har fått tilbud om jobb?
– Vi har etablert en ny ledergruppe. Hoveddelen av gammelt nøkkelpersonell har fått nye roller, tilpasset en ny og slankere bedrift, forteller Horntvedt.