Mener kutt er avtalebrudd

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hovedtillitsvalgt i det interkommunale brannvesenet hevder de ansatte ble lovet seks mann i beredskap på Kopstad. Dermed er vikarkutt et avtalebrudd.

DEL

– Ledelsen lovte oss seks mann i beredskap som kompensasjon for at vi måtte flytte brannstasjonen opp til Kopstad. Og så blir det ikke slik likevel. De bryter avtalen og det synes vi ikke noe særlig om.

Det sier hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i brannvesenet, brannsjef Ivar Eeg-Nielsen. Han er selv tilknyttet Nøtterøy og vet godt at vikarkutt skaper misnøye blant ansatte i hele Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS.
Ifølge Eeg-Nielsen var brannmannskapene imot flyttingen av brannstasjonen. Dermed kom man altså til en enighet om at det skulle være seks i beredskap på Kopstad, ikke fem.

Eeg-Nielsen kan bekrefte at kravet til beredskap er ivaretatt med fem mann, men han understreker at dette er å betrakte som minstemål.
I likhet med brannsjef Pettersen, forsikrer hovedtillitsvalgt for Fagforbundet at brannsikkerheten vil være fullt forsvarlig. Det er avtalen som nå brytes Eeg-Nielsen og andre ansatte er misfornøyde med.
Hovedtillitsvalgt sier han regner med at en eventuell permanent reduksjon fra seks til fem på Kopstad må godkjennes av politikere i eierkommunene. Deriblant Horten.

Artikkeltags