Utdanningsdirektoratet har gitt klarsignal for oppstart av privat montessoriskole på Falkensten i august måned, og stillinger er utlyst for assistenter, lærere og rektor/daglig leder.

Innen fristen utløp denne uka, rakk mellom 40 og 50 søknader rakk å komme inn til Torbjørn Krämer, styreleder i Falkensten skole BA.
– Vi synes vi har fått en enorm respons. Søkermassen er veldig god, og det er tydelig at mange synes dette virker spennende. Dette er stillinger egnet for dem som har lyst til å være med å forme sin egen arbeidsplass. Det har nok lokket ekstra mange, sier Krämer. Han kan røpe at søkerne kommer både fra Horten og andre kommuner. Samt fra både nyutdannede lærere og de som allerede er ansatt i skoleverket.
Hvor mange som engasjeres, er ikke klarlagt. Dette fordi søknadsfristen for elever utløper først sent i januar.
– Men det gir oss uansett en mulighet til å bruke jula på å peile ut noen kandidater som vi kan kontakte på nyåret. Vi ønsker gjerne at de vi ansetter blir med på organiseringen av skolen så tidlig som mulig på vårparten, sier Krämer.

Skolen ønsker å starte opp med 1. til 4. klasse kommende skoleår. Driften av skole er innvilget for opp til totalt 40 elever, men skolen har budsjettert med 20 elever det første året.
2. juledag arrangeres et åpent arrangement på uteområdet ved skolen. Der vil det bli uteaktiviteter for barn, litt servering, samt at foreldre kan få svar på eventuelle spørsmål om skolen.
– Vi tror at mange sitter litt på gjerdet i forhold til å søke, fordi de ikke er kjent med konseptet. Derfor arrangerer vi en utedag med ski-hinderløype, kubbekasting og gøy for barna. Da kan vi samtidig svare på spørsmål fra de som er nysgjerrige. Samtidig håper vi dette kan bidra til miljøskaping ved skolen. Dette er åpent for alle. Også for dem som kun vil komme og hygge seg, sier Krämer om arrangementet midt på dagen søndag.