Gå til sidens hovedinnhold

Lokal mat på agendaen

Artikkelen er over 7 år gammel

Hvor skal maten komme fra i framtiden? Det er spørsmålet Jennifer McConachie inviterer oss alle til å svare på onsdag.

Et folkemøte, hvor folk ikke bare blir snakket til, men snakker sammen er det Jennifer McConachie ønsker seg onsdag kveld. Da inviterer McConachie og bevegelsen Transition Horten alle og enhver til et inspirasjonsmøte på Kulturhuset 37.
Tema? Vidtspennende. Viktighet? Stor, mener hun.– Under møtet ønsker jeg at vi i fellesskap begynner å finne løsninger på hvor maten skal komme fra i framtiden. Den nåværende strukturen hvor vi importerer mye mat fra utlandet og sender mat fra vårt distrikt til andre deler av landet, er ikke bærekraftig for verken økonomien, måten vi produserer mat eller klimaet.
Løsningen?
– Å dyrke egen mat i Horten til hortensfolk, sier McConachie. Lokal matforsyning er nemlig veien å gå, mener hun.

Under møtet skal kunnskap deles og grønne fingre forhåpentligvis dyrkes.
– Vi skal lære deltakerne å dyrke sin egen mat. Vi presenterer også Transition Hortens første prosjekt, “Spiselig By”, som vil inspirere til fellesdyrking av mat. Vi får også besøk av Marianne Leisner som presenterer organisasjonen Majobo (Mat og jord der du bor) og representanter fra Holt gård som forteller om andelslandbruk.
Filosofien bak arrangementet er enkel:
– Vi kan ikke vente på at noen andre skal finne en løsning på dette for oss. Det må vi gjøre selv. Man må bare brette opp ermene og begynne et sted, sier McConachie.

Det skal være en lav terskel å komme over for å delta på møtet, forsikrer McConachie.
– De som kan mye og er interessert i økologisk og kortreist mat er like velkomne som de som ikke kan noen ting, men bare er nysgjerrige. Mat påvirker oss alle. Spiser du, kan du være med.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.