Lei av å bli lagt på is

VIL I GANG: De har egen nettside og kaller seg KIGE-utvalget, Håkon Skatvedt (t.v.) og Olav Langeland. KIGE står for Kunstis, kunstgress, energi. FOTO: GURI LARSEN

VIL I GANG: De har egen nettside og kaller seg KIGE-utvalget, Håkon Skatvedt (t.v.) og Olav Langeland. KIGE står for Kunstis, kunstgress, energi. FOTO: GURI LARSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kunstis er ikke med i kommunens planer for Lystlunden. Håkon Skatvedt og Olav Langeland stusser.

DEL

I årevis har de kjempet for å få etablert kunstisbane i sørøstlig ende av idrettsanlegget ved Lystlunden.Nå frykter Håkon Skatvedt og Olav Langeland at prosjektet igjen er lagt på hylla. Det står ikke noe om kunstis i kommunens nye planer for «Revitalisering av Lystlunden».

Forprosjekt

Riktignok understreker kommunen at de ferske planene for byens grønne lunge kun gjelder parkdel og ikke idrettsanlegg. Likevel mener Skatvedt og Langeland det er svært underlig at en framtidig kunstisbane ikke er nevnt.

De to ser at kommunen foreslår å bruke til sammen 8,3 millioner kroner på å realisere sine planer for Lystlunden. Og de mener det hadde vært naturlig at noen hundre tusen av disse kronene ble øremerket forprosjektet for en kunstisbane.


Framfor alt er Håkon Skatvedt og Olav Langeland redd for at prosjektet skal bli nedprioritert. De mener frykten er berettiget.

LES OGSÅ: - Ta utfordringen og la oss få kunstisbane i Lystlunden

Flerbruk

Et område som skal egne seg til skøyter på kunstfrossent is om vinteren, og til ballspill på kunstgress om sommeren. Koblet til Skagerak Varme AS' energisentral i Moloveien skal det aller meste ligge til rette for væruavhengig aktivitet.


Et moderne flerbruksanlegg med nærhet til garderober og andre fasiliteter som allerede eksisterer.


Banen er god for folkehelsa, kan brukes av både ung og gammel og vil ganske sikkert sette Horten på kartet, hevder forkjemperne Skatvedt og Langeland.


Prislappen for bygging er på i overkant av 30 millioner kroner. Men det aller meste av dette betales med ulike tilskuddsordninger.

 LES OGSÅ: Grønt lys for is i Lystlunden

Gode ordninger

For kommunen gjenstår en investering i størrelsesorden fem millioner, får vi vite. Et overkommelig beløp med tanke på mulighetene som anlegget gir, synes Skatvedt og Langeland.


De er sikre på at man kan komme til gode ordninger for å drifte anlegget, slik at ikke kommunen risikerer å sitte igjen med alt ansvar. Forkjemperne har over tid presentert sine planer for de aller fleste politiske partier – og fått svært positive tilbakemeldinger.

LES OGSÅ: Må finne salgskonsept
Politisk vilje
Nå gjelder det å komme i gang, før det er for seint. Det holder ikke med fagre løfter – det er behov for penger for å få i gang et forprosjekt.


– Vi ber om at det nå kommer signaler om politisk vilje til å gå videre med prosjektet, sier Håkon Skatvedt.


Han viser til den delen av kommunens planer for Lystlunden som handler om innspill fra innbyggerne. Her er kunstisbane nevnt flere ganger. Skatvedt og Langeland mener dette bekrefter et behov for baneanlegget.


– Prosjektet vi kjemper for vil bli unikt. Dette handler om både Drømmen om Horten og kommunens posisjon. Men tilskuddskronene som Horten kan få, er det også mange andre som vil ha, understreker Olav Langeland:


– Derfor er det litt sånn «nå eller aldri», egentlig.

Artikkeltags