Kristian tar bygg og anlegg med en dæsj breakdance

Å stå på henda kan kanskje være hendig i tømring også.

Å stå på henda kan kanskje være hendig i tømring også. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Kristian Bonden Nysveen (17) har valgt en litt uvanlig linje på videregående skole. Bygg og anlegg med toppidrett breakdance.

DEL

De fleste har en hobby de liker å drive med, og et yrke de kan tenke seg å jobbe med. Kristian Bonden Nysveen fra Horten kombinerer hobby og utdanning, og går Bygg og anlegg med toppidrett breakdance på Re videregående skole.


– Ja, det er vel en litt spesielt, men jeg koser meg veldig. Jeg liker å danse, og jeg liker å tømre, sier Kristian Bonden Nysveen smilende.
Kristian er utplassert hos Timber AS, og jobber for tiden med Vikinghallen.


– Det er supert å få lov til og være med på dette prosjektet, og jeg er glad for at jeg kan jobbe her og lære mer. Det er ikke så veldig mange som får denne muligheten, forteller han.

– Noen små glipper

Når du skal jobbe med et bygg som koster minst 30 millioner kroner, kan det være lurt å ikke gjøre noen feil.


– Det har gått bra så langt, og jeg tror ikke at jeg kommer til å gjøre noen fatale feil. Det har jo blitt noen små glipper, men ikke noen som ikke er fikset, sier en fornøyd Kristian.


På spørsmål om hva han liker best med å jobbe med på hallen, blir Kristian Bonden Nysveen litt usikker.


– Alt er egentlig gøy, men dersom jeg må velge en oppgave jeg synes er morsomst, må det bli å jobbe på taket. Det er litt ekstra spennende og arbeide så høyt oppe i luften.

Begynner tidlig

Med mange jern i ilden kan det være vanskelig å få tiden til å strekke til, men for Kristian Bonden Nysveen er ikke det noe problem.


– Det er mye å gjøre, men jeg klarer å rekke alt. Jeg begynner dagen tidlig, så da går det som regel bra. Det er ikke så veldig stressende, fordi jeg synes alt jeg gjør er veldig morsomt og lærerikt, og det er det viktigste. Så lenge det er tilfelle, blir det ikke stressende. Jeg pendler fram og tilbake til skolen mellom Horten og Re. De to dagene i uka jeg jobber på hallen, begynner jeg i sjutiden. Jeg danser tre ganger i uka, en gang på skolen med klassen, og to ganger med andre dansere her i Horten.

Mest lyst til å bli tømrer

I Horten benytter han og de andre seg ofte av Storgata 37, og de er veldig fornøyde.


– Det er et supert tilbud, og vi benytter oss av lokalene så ofte vi kan.


Selv om Kristian liker å danse, ser han ikke for seg en framtid som breakdancer.


– Nei, jeg har mer lyst til å bli tømrer. Det er ikke lett å leve av og være danser, og jeg ser for meg at det er morsommere å jobbe som tømrer, avslutter Kristian, før han klatrer opp på hemsen igjen.
 

Artikkeltags