Gå til sidens hovedinnhold

Kongeparet går i land

Artikkelen er over 9 år gammel

Når kongeparet besøker Vestfold i juni, gjør de landgang i Åsgårdstrand.

Besøket 19. til 21. juni omfatter kommunene Sande, Re, Andebu, Tønsberg, Tjøme og Nøtterøy. I tillegg vil det bli et kort besøk i Åsgårdstrand i forbindelse med anløp av Kongeskipet.
Kong Harald og dronning Sonja ankommer Nordre Jarlsberg brygge i Sande på formiddagen 19. juni. I Sande er kongeparet til stede ved åpningen av bygdas MOT-kafe, før besøket avsluttes med en folkefest i Sande sentrum.

På ettermiddagen går kongeparet i land i Åsgårdstrand, før de fortsetter til Røråstoppen skole i Re. Hva kongen og dronningen skal gjøre i Åsgårdstrand, blir det ikke opplyst om i pressemeldingen som er sendt ut fra Slottet. Programmet er heller ikke kjent for kultursjef Bente Molvig i Horten kommune. Hun var ikke klar over kongebesøket, før Gjengangeren tok kontakt i går.


Etter skolebesøket i Re inviterer kommunen til kulturelle innslag på torget i Revetal sentrum.  På kvelden er kongeparet til stede ved en middag på Stange gjestegård i Re kommune.
Programmet onsdag 20. juni starter på bedriften Signo – senter for døve og døvstumme. Senere på formiddagen blir det folkefest i Andebu sentrum.
Onsdag ettermiddag seiler Kongeskipet «Norge» inn til Tønsberg og går gjennom kanalen i byen. Kongen og dronningen går i land på Tollbodbryggen og vandrer langs bryggene. Under bryggevandringen besøker de Kirkens Bymisjons bryggekapell. Kongeparet er også til stede ved sjøsettingen av vikingskipet som er en kopi av Osebergskipet. Kvelden avsluttes med en middag i byens gamle tollbod.


På fylkesturens siste dag starter kongeparet med å være til stede ved en folkefest i Sandøsund på Hvasser. Deretter fortsetter besøket på Tjøme til Verdens Ende, hvor kommunen vil orientere om planene for en nasjonalpark i Vestfold-skjærgården.
På ettermiddagen torsdag 21. juni inviterer Nøtterøy kommune kongepar og kommunens innbyggere til folkefest i Rosahaugparken på Teie. Etter kulturelle innslag vil kongen og dronningen innvie kommunens nye helsesti.

Fylkesturen i Vestfold avsluttes ved at kong Harald og dronning Sonja inviterer representanter for kommunene de har besøkt, til en mottakelse om bord på Kongeskipet. Skipet vil ligge utenfor Teglverket på Nøtterøy, heter det i en pressemelding fra Slottet.
.
.

Kommentarer til denne saken