Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen skulle rette opp fårikål-fadesen

Artikkelen er over 8 år gammel

Søndag fikk Olaf Mathisen servert fårikål igjen. Det gikk ikke bedre denne gangen.

Olaf Mathisen får en god klem av Torild Brække (V), politisk ansvarlig for de gamle på sykehjemmet.
– Eldre mennesker har en tradisjon for god, norsk mat. Det betyr forventninger til et måltid fårikål. Det som ble servert søndag duger ikke, sier Torild Brække.


– Fullstendig smakløs middag. Og på ingen måte innbydende på tallerkenen. Hvor er yrkesstoltheten? Kommunen må ansette fagfolk på kjøkkenet, tordner Walter Olsen, leder i Pårørendeforeningen på Borre sykehjem.

LES OGSÅ: Denne gjørma fikk Olaf (86) servert

– Ingen rørte maten

– Jeg var hos kona mi da maten ble servert søndag. Jeg så ingen som en gang rørte maten, sier en oppbrakt Walter Olsen.
– De ansatte på avdelingen forsto situasjonen. De gikk i gang med å steke pannekaker til middag. Jeg føler med de ansatte på sykehjemmet. De gjør så godt de kan, sier Olaf Mathisen.

Fra og med i dag er fårikål strøket av menyen.

Rådmann Ragnar Sundklakk


Han tok vare på bollen med fårikål. Retten ble vist fram til Torild Brække mandag formiddag.
– Fullstendig uverdig at våre eldre får servert middag alle må se er uspiselig. Jeg tror ingen utenfor et sykehjem ville ha godtatt denne maten. Så enkelt er det. Jeg etterlyser et godt svar. Forrige gang svarte de ansvarlige at kjøkkenet er under innkjøring. Etter to års drift undrer det meg, sier Torild Brække.
– Jeg leste på posene med fårikål at maten var produsert 17. oktober, forteller Harald Johnsen i Pårørendeforeningen.

LES OGSÅ: Var litt uheldig med fårikålen

Kan være samme fårikål

– Det kan bety at kjøkkenet har servert den samme fårikålen som forrige gang, sier Walter Olsen og Torild Brække samstemte.
– Dersom noen av de eldre har problemer med å tygge maten, hjelper de ansatte på avdelingen til med å skjære den i passe, små biter. Kjøkkenet trenger ikke å servere velling. Maten søndag smakte ikke fårikål, og den luktet slett ikke fårikål, forteller Walter Olsen.
– Dette er resultatet når økonomi kommer foran kvalitet. Jeg har kreft, og jeg kan dø når som helst. Men hvorfor kan jeg ikke få anledning til å kose meg med et godt måltid mat på slutten av livet, sier Olaf Mathisen.

Rådmannen stryker fårikålen

– Ja, dette handler om verdighet og respekt for enkeltmennesket, sier Torild Brække. Hun lover å følge opp saken videre.
– På vegne av Horten kommune, vil jeg på det sterkeste få beklage saken. Jeg vet ikke om kjøkkenet har servert den samme fårikålen en gang til. Det er vanlig at maten blir fryst etter at den er produsert, så datoen 17. oktober er ikke urimelig. Det som betyr noe, er hva som blir servert på tallerkenen. Jeg kan bekrefte at kjøkkenet aldri mer skal servere fårikål. Den retten er fra og med i dag strøket av menyen, sier rådmann Ragnar Sundklakk.

Andre saker på gjengangeren.no

- Kan det være nødvendig å invitere våre minste til et så respektløst forhold til mat?

Wilhelm sparer 3000 på smart tanking

Mann pågrepet etter væpnet politiaksjon

Krever at bro må være så høy som 20 etasjers blokk

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.