Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte skipperhus i Åsgårdstrand

Artikkelen er over 7 år gammel

Thon hotell Åsgårdstrand, ved Knut Hernæs og Olav Thon ekspanderer. Mandag ble nabohuset kjøpt, med tanke på å utvide kurs- og konferansetilbudet.

Da Olav Thon sist fredag dro til Åsgårdstrand for å se på Kiøsterudgården var det ikke i hans tanker å kjøpe flere eiendommer.
– Da visste jeg ikke at nabohuset var til salgs, men det er jo ikke så ofte at en eiendom vegg i vegg med et hotellbygg blir lagt ut. Vi har tenkt å drive videre her, så da kjøpte vi dette også, sier Thon.
«Sjelden perle nær vannkanten», sto det å lese i annonsen fra A-meglerne. Prisforlangende for skipperhuset fra 1935, tilhørende selger Svein Døvle Larssen, var på 5,5 mill. Tomten nær ett mål.

Formålet med kjøpet er å styrke hotellets kurs- og konferansekapasitet.


– Det er bare én time siden avtalen ble signert, så vi har ikke fått tid til å legge så mange planer enda. Jeg ser for meg at vi bygger et tilbygg til hotellet, men det skjer ikke før sankthans, for å si det sånn. Det er ikke sikkert vi kommer i gang før neste sankthans heller.

– Det kan tyde på at hotellet pr. i dag er god butikk?

– Ja, det må jeg si. Ellers hadde jeg ikke satset på dette her, sier Olav Thon.
Ifølge Knut Hernæs, medeier av hotellet, er det for tidlig å si om huset blir revet eller hvordan eiendommen skal driftes.


– Jeg synes det er veldig moro at vi har fått kjøpt det. Det vil bety mye for næringsutviklingen i Åsgårdstrand, noe Åsgårdstrand Næringsforening også har forventninger til.


Eiendommen ble lagt ut for nær 5,5 million kroner. Hva som ble det endelige tilslaget, vil ikke Hernæs si noe om, utover at det var til en «riktig pris».

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.