Gå til sidens hovedinnhold

Kjendisene tok storeslem

Artikkelen er over 9 år gammel

For å vise hvem som er verdens-, europa- og norgesmester i bridge – og i tillegg har kondis til to NM-titler i fotball, knuste Top Bridge Oslo Horten i Bridge-NM.

Det var en håndfull lokale entusiaster som fulgte Horten Bridgeklubbs innsats i Bridge-NMs tredje runde, og som ved pause nærmest måpende konstaterte at Horten ledet 49–36 ved pause.
Årsaken til overraskelsen var at det var Top Bridge Oslo som satt på den andre siden av bordet.

– Det er jo ikke småspillere våre folk skal bryne seg på. Verdensmester Tor Helness, hans kone Gunn som er europamester, Lasse Aaseng som er regjerende norgesmester er tre av dem. I tillegg har de Martin Andresen, som de fleste kjenner fra fotballen og som nå er manager for Vålerenga Fotball, og som også er en god spiller. Han har i hvert fall kondisen til å stå løpet, sier Svein Harald Riisnæs.

Det er nok mer enn kondisjon Martin Andresen har å skilte med. I tillegg til to NM-titler med Stabekk og Vålerenga har han også vunnet seriegull i fotball med Brann.
Også er jeg amerikansk mester i Bridge, sier Martin Andresen.
– Regjerende?

– Nei for to år siden, sier Martin Andresen og ler.

I pausen var derimot han og resten av oslolaget stille. Fintelling av poeng og stikk viste at Horten var i ledelsen. Selv om det «bare» var 49–36 var det tydeligvis en tung pille å svelge for mesterlaget fra Oslo.


– De knuste oss i 2. omgang. De tok oss på kondisen, sier Bjørg Kvinnereim på Hortenslaget.

Hun forteller at det ikke var noe særlig behov for fintelling av poengene, men at det ble gjort for resultatene og NM-rundenes skyld.
– De slo oss 49 – 5 så sluttresultatet for denne NM-runden er at vi ble slått ut med 85 – 54, sier Bjørg Kvinnereim i Horten Bridgeklubb.

Kommentarer til denne saken