Ikke helt på nett - ennå

INGEN NETTBRUKER: Torild Brække foreslo saksdokumenter på papir mens politikerne får opplæring på nettbrett. Hun fikk støtte. Foto: Guri Larsen

INGEN NETTBRUKER: Torild Brække foreslo saksdokumenter på papir mens politikerne får opplæring på nettbrett. Hun fikk støtte. Foto: Guri Larsen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Politikerne får nettbrett for å spare kommunale papirutgifter. Ikke alle synes dette er uproblematisk.

DEL

– Jeg er ingen nettbruker. Jeg håper at jeg kan få saksdokumenter på papir mens jeg får opplæring på nettbrett.


Høyres Torild Brække kom med henstillingen da formannskapet behandlet sak om papirløs politisk saksbehandling mandag. Og hun var ikke alene.


Politikerne vedtok kommunens forslag til framdriftsplan om å innføre saksbehandling på nettbrett fra 30. mars. 85 nettbrett er innkjøpt til politikere og administrativ ledelse. Ifølge planen skal perioden fra 1. til 14. mars settes av til opplæring.

LES OGSÅ: Bruker halv million på nettbrett og opplæring

Skaffe sakspapirer

Både Alf Henriksen (Rødt) og varaordfører Freddy Martinsen (Frp) var hjertens enig med Brække. De understreket hvor viktig det er å få god veiledning, samtidig som man må ha mulighet for å skaffe seg sakspapirer hvis man trøbler med nettbrettet.


Ap-representant Heidi Ørnlo advarte mot å begynne et løp der papir kommer i tillegg til bruk av nettbrett. Særlig fordi kutt i papirkostnader er en viktig forutsetning for innkjøp og bruk av nettbrett. Kommunen ser for seg innsparing på 150.000 - 200.000 kroner i løpet av fire år.

LES OGSÅ: Men fortsatt ønsker politikerne å skrive ut

Lover ingenting

– Jeg kan ikke love at jeg er elektronisk i tide til neste møterunde, advarte Torild Brække.


– Målsettingen om nytt elektronisk system ligger fast, men vi må kunne akseptere papir i opplæringsfasen, fastslo Alf Henriksen.


Ap foreslo innkjøp av nettbrett til sekretær for barne- og ungdomsrådene. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Artikkeltags