– Det å ta omsorg for et dyr, ikke nødvendigvis en hund, er positivt og gir en følelse av velvære. Dette kan komme de som har et problem til gode. Dessuten må en hund gås tur med. Altfor mange beveger seg for lite, si å ha en hund er også positivt fysisk. Dessuten er tilbakemeldinger dyr gir oss godt for alle, syke eller friske sier kommunelege Jakob Prytz.

Må følges opp

Kommunelegen er ikke utelukkende positiv til en hund på resept.
– Et dyr må følges opp hele tiden. Så det er ikke bare å putte en hund på resept til hvem som helst. Personen må være motivert og egnet og kunne se for seg å kunne ha dyret i 10–12 år. Hunden må alltid ha prioritet, så de som trenger hjelp må kunne alleiere seg med familie eller venner.

En pengestøtte til å skaffe seg hund er han skeptisk til:
- Det må være en form for kontroll. Hundeeieren må følges opp. Får du penger til en hund og så selger den tjener du penger på dette. Dette er ikke en rett fram greie.

LES OGSÅ: Foreslår hund som medisin for syke og ensomme

Fisk eller hest

Prytz mener også at andre dyr kan være aktuelle.
– Må det være en hund? En katt oppfører seg helt annerledes. Du kommer deg ikke ut og går tur, men psykisk får du like mye ut av en katt. Ellers kan en akvariefisk eller en hest være den beste løsningen for noen. Eller kanskje en fugl. Personlig har jeg hatt alle disse dyrene og hatt mye glede av dem, forteller Jakob Prytz.