Gå til sidens hovedinnhold

Høyre og Ap med historisk budsjettenighet

Artikkelen er over 8 år gammel

For første gang på minst 30 år legger Høyre og Ap fram et felles budsjett i Horten.

Med på lasset følger Fremskrittspartiet, Venstre og KrF.


– Det betyr at 90 prosent av kommunestyret står bak forslaget som kommer til endelig votering 9. desember, forteller gruppeleder i Ap, Nils-Henning Hontvedt. Han har vært med i politikken i 30 år, og han kan lokalhistorien.
Dette har aldri skjedd i min tid.


– Vi gikk i forhandlinger etter møtet i formannskapet. Da forsto vi at det var mulig å komme fram til en bred enighet. Vi har hatt en god tone, og vi har klargjort noen vanskelige spørsmål, sier ordfører Børre Jacobsen.

Nils-Henning Hontvedt fikk gjennomslag på to viktige punkter for Arbeiderpartiet:


– Det ene er at salg av Horten kino blir tatt ut av budsjettet og at forslag om salg ikke blir fremmet neste år.
– Det andre er at forslaget om å lage et kommunalt foretak av teknisk avdeling går ut av forslag et til budsjett. i kommunestyret skal saken voteres over særskilt, og partiene står fritt ved voteringen.


– Jeg er også glad for at vi i fellesskap ønsker å etablere en bærekraftig plan for vedlikehold i denne perioden, sier Nils-Henning Hontvedt.

Børre Jacobsen legger til at Venstre, Frp og KrF må få anerkjennelse for arbeidet med budsjettet.


– Alle er enige om at vi skal satse på skoler og barnehager. Vi vil ikke gjennomføre kutt i antall årsverk, og neste år vi vil styrke området skole og oppvekst med 3,5 millioner kroner. Pengene fordeler vi med flere lærere i skolen, økt bemanning og et bedre pedagogisk tilbud i barnehagene, og vi skal prioritere SFO. De neste årene setter vi av enda mer penger til skoler og barnehager, sier Børre Jacobsen. Partiene vil også sikre forsterket avdeling Nordskogen barnehage i forbindelse med samlokalisering Bjørnestien.

Litt jubel blir det også i Åsgårdstrand. Kunstgressbanen til ÅIF er nedslitt. Den skal få nytt gress, og arbeidet starter i 2015. Så vil flertallspartiene foreta en ny vurdering av idrettshall i Åsgårdstrand våren 2014.

Partiene er enige om at Lystlunden skal være en levende park i hjertet av byen vår. Det nærmeste årene blir det satt av 7,5 millioner kroner til å ruste opp parken. Fylkeskommunen, gjennom Horten videregående skole må med på laget sammen med næringslivet. Kunstisprosjektet KIGE vurderes i saken om idrettsanlegg våren 2014.
 

Kommentarer til denne saken