I halvannen uke har ei fiskeskøyte ligget på grunn mellom Løvøya og Lort.


Fiskeskøyta har i en lengre periode ligget ankret opp mot renseanlegget. Da uværet kom i forrige uke, gikk det galt. Til slutt endte den altså opp nærmest oppe på stranda til Knut Rander Næss, fra Sandefjord, som har hytte på Løvøya.– Jeg har ikke hørt et pip fra han som eier den. Båten dreiv en stund fram og tilbake i området her i retning broa, så havnet den til slutt på min tomt. At den som eier en slik farkost ikke tar kontakt med grunneier, synes jeg er rart.
Hytta på Løvøya har vært i Knuts familie i nærmere 160 år. Selv bodde han i Horten til han var 19 år. Moren drev kolonialbutikk i byen.

Redd badesesongen ødelegges

Aller mest frykter han for at badesesongen skal bli ødelagt for hans til sammen 14 barnebarn.


– Dette er badeplassen vår. Hele området her er privat grunn. Det er jo egentlig så flott her. Båten suger seg mer og mer fast i gjørma. Og jeg og de andre hytteeierne frykter at den kan begynne å lekke olje, sier Næss.


Hytteeieren forteller at han har blitt fortalt at eieren har forsøkt å få den løs, uten å lykkes. Selv tok han kontakt med Havnevesenet for at noen skulle ta tak i fiskeskøyta.
– På hvilken måte kan båten fjernes?


– Enten så må de vente på skikkelig høyvann og få båten ut da, eller så må de ha en sterk slepebåt. Siste alternativ er å få tak i en kranbil og løfte opp båten, mener hytteeieren.

– Har lovet å fjerne båten

Havnefogd Hans Christian Gunneng er informert om saken, men påpeker at Havnevesenet ikke har noe ansvar.


– Vi har kontaktet eier, og så vidt vi kjenner til skal han forsøke å fjerne båten. Dette er båteiers ansvar, men vi skal følge det opp, lover Gunneng.


Da Gjengangeren og hytteeieren var nede på stranda onsdag ettermiddag for å se på båten, dukket plutselig båteieren opp i en jolle bak båten. Han ønsket ikke å stille opp i avisa med navn eller bilde.

Båteieren venter på høyvann

– Jeg har så mye å gjøre, og jeg kan ikke drive og prate med dere nå. Båten har dratt dreggen etter seg og ble sittende fast her. Vi forsøkte å fjerne båten, men da kom det mer vann inn enn vi klarte å få ut. Vi har fått lenset båten og den er tom for vann. Det har ikke kommet vann i motoren, så den skal ikke lekke olje. Nå får jeg bensin til et aggregat. Så fort det blir høyvann er båten borte, forteller båteieren.


– Hvorfor har du ikke kontaktet meg som en grunneier, lurer Knut Rander Næss på.


– Det har vært mye å gjøre, jeg burde kanskje gjort det. Men jeg har snakket med naboen din. Jeg trodde egentlig at det var han som eide her. Jeg skal sørge for at det ser finere ut her når båten er borte enn før den kom, lover båteieren.

Ikke optimist

Knut Rander Næss har ikke så stor tro på båteierens lovnader.


– I 80 prosent av slike saker blir båtene liggende fordi båteier ikke har økonomi til å fjerne den. Så kommer isen og så ender det opp som en evig kamp mellom båteier og havnevesenet. Til slutt ender som regel Havnevesenet med å fjerne båten, mener Næss.

Nyheter fra forsiden:

Senkveld-Nils-Ingar skal få Horten til å le

Slik rammer streiken i Horten

Horten koker i juni