Frida får drømmejobb i Kungliga Operan

FAST ANSETTELSE:  Her spiller Frida Fredrikke Waaler  Wærvågen sammen med  Vestfold symfoniorkester i Bakkenteigen i mai.FOTO: JAN BROMS

FAST ANSETTELSE: Her spiller Frida Fredrikke Waaler Wærvågen sammen med Vestfold symfoniorkester i Bakkenteigen i mai.FOTO: JAN BROMS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen (25) er ansatt i Kungliga Operan i Stockholm.

DEL

Teateret er Sveriges nasjonalscene for opera og ballett.


Kjempefornøyd

– Teateret lyste ut en solocello-stilling. Jobben er å være gruppeleder for musikerne på cello. Jeg gleder meg veldig til jobben, forteller Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

Student

Denne uken var hun ferdig med en master ved musikkhøyskolen i Stockholm.

– Her har jeg vært i to år, og under tiden har jeg vikariert litt i Kungliga operan. Jeg kjenner miljøet og folkene. På den annen side vokser ikke stillinger som dette på trær. Slett ikke, og derfor regnet jeg ikke med at jobben skulle bli min da jeg ble innkalt til prøvespill, sier Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

Trangt nåløye

– 27 cellister fra hele verden ble invitert til prøvespilling. Jeg er bare 25 år, og de fleste av de andre søkerne er dobbelt så gammel som meg.
– Fire stykker av oss gikk videre til andre runde. Da vi kom fram til tredje og avgjørende runde, viste det seg at jeg var alene. Så kom sjefen for Kungliga Opran og gratulerte med ny jobb. For meg er dette helt uvirkelig. Men jeg gleder meg veldig, forteller Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

Bakskjerm

– Prøvespillingen foregikk bak en skjerm. Juryen på 20 personer kunne ikke se den som spilte, men bare høre.

– En tøff konkurranse?
– Ja, men også god trening og mye læring.
– Så fikk du denne jobben dager etter at du avsluttet på musikkhøyskolen?
– Ja, jeg er glad og overrasket. Mamma og pappa rakk akkurat å kjøre flyttelasset mitt fra Stockholm til Horten. Nå må jeg tilbake igjen til høsten.


"Prøvespillingen foregikk bak en skjerm. Jyryen skulle bar høre, ikke se.
Frida Fredrikke Waaler Værvågen
Ansatt ved Kunliga Opran

Den yngste

Frida Fredrikke er den yngste av tre søstre som alle spilte sine første toner på Kulturskolen i Horten.
Nå venter en hektisk sommer.
– 28 juni skal jeg spille under Kammerfestivalen i Stavern som Arve Tellefsen er ansvarlig for. Så blir det en tur til Tyskland før jeg skal til Risør kammermusikkfestival.

– Så kommer du hjem?
– Ja, til Løvøykapellet i midten av juli. Vi er en trio, en på fiolin, en på gitar og meg på cello. Det blir morsomt, sier Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

Artikkeltags