Freia til salgs igjen

GLAD: Ordfører Nils-Henning Hontvedt er glad for at Forsvaret har bestemt seg for å selge kaserna "Freia". 
BEGGE FOTO: MARTIN MOLAND

GLAD: Ordfører Nils-Henning Hontvedt er glad for at Forsvaret har bestemt seg for å selge kaserna "Freia". BEGGE FOTO: MARTIN MOLAND

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører Nils-Henning Hontvedt gleder seg over at Forsvaret har bestemt seg for å selge kaserna "Freia".

DEL

Ordfører Nils-Henning Hontvedt og stortingspolitiker Sonja Mandt var i dag i møte med Forsvarsdepartementet og statssekretær Roger Ingebrigtsen.

Del

I det møtet kom det fram at Forsvaret skal selge kaserna "Freia". Dette er noe ordføreren ser med stor glede på.

LES OGSÅ: Kullkaster våre planer


– Dette åpner for at vi kan se "Freia" i sammenheng med skoleområdet på Karljohansvern. Det vil igjen gjøre reguleringsarbeidet for området lettere, mener han.
En konsekvens av et slikt salg er ifølge Hontvedt også at Forsvaret flytter grensen for hva som er definert som militært område lenger inn på området. Dette gjør at man kan tenke nytt om hele skoleområdet.

LES OGSÅ: - Vi vurderer nå

LES OGSÅ: Forsvaret trekker "Freia" -salget


– Her skal hele lokalbefolkningen tas med på råd, men det er jo naturlig og spennende å tenke på dette som en helt ny bydel, der for eksempel boliger kan være naturlig, mener han.

Forsvaret er og klare til en ytterligere vurdering av hvor grensen for det militære området skal gå. I en slik vurdering vil det og være en vurdering av om man kan selge Hangar B, eller om den fortsatt har noe militært formål.


– Uansett hva Forsvaret bestemmer seg for, er det tydelig at noe må gjøres med denne hangaren. Forfallet på den er nå stort, sier han.


Et salg av Freia vil også bety at kommunen får en forkjøpsrett i forhold til resten av markedet. Valget om å benytte seg av denne forkjøpsretten vil ikke bli tatt helt ennå.
 

– Før vi eventuelt bestemmer oss for å kjøpe bygget, må vi være sikre på å gå i pluss. En annen mulighet, som også er tenkelig, er at vi regulerer området for deretter å la bygget gå på det åpne markedet, forklarer han.

Bli tilhenger av Gjengangeren.no på Facebook.

Artikkeltags