Fra toppfotball til kommunalsjef

HORTEN: Påtroppende kommunalsjef er født og oppvokst her.

HORTEN: Påtroppende kommunalsjef er født og oppvokst her.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hun forlater toppidrett i hovedstaden. I Horten skal jurist Silje Vaadal lede kommunal kultur og samfunnsutvikling.

DEL

37-åringen er født og oppvokst i Horten, men har bodd i Oslo i mange år.Nå flytter hun tilbake til barndomsbyen med ektemann og to barn. Fra 1. september er hun Hortens kommunalsjef for kultur og samfunnsutvikling. Hun skal forvalte sin del av ansvaret for Drømmen om Horten. Gjengangeren møter Silje Vaadal i Holtandalen, på besøk hos foreldrene.

Synes du ansiktet virker kjent? Du har sett henne på TV og i riksavisene. Særlig da hun var sjef for Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon, NISO.
De siste par åra har Vaadal vært organisasjonssjef i Norsk Toppfotball. CVen vitner om ambisjoner.
For ei tid siden leste hun Horten kommunes utlysning av stillingen som kommunalsjef for kultur og samfunnsutvikling.
– Den virket veldig spennende. Jeg synes det er spesielt interessant å få arbeide i skjæringspunktet mellom administrasjon og det politiske. Å søke var en enkel beslutning - jeg var aldri i tvil, selv om jeg trives veldig godt i den jobben jeg forlater.

Da hun søkte jobb, hadde familien allerede et ønske å vende nesa mot Horten, forteller hun.
De var innstilt på pendling til jobb i Oslo for å sikre trygge oppvekstvilkår for barna.
– Horten er akkurat passe stor, synes Silje Vaadal. Hun roser måten kommunen har møtt familien på, for eksempel da det ble nødvendig å søke barnehageplass.
– Å kontakte kommunen og få svar med en gang. Slippe å vente slik mange må i Oslo. Tilgjengelighet og nærhet. Slikt betyr mye.
Flere venner av familien har også flyttet til Horten. Vaadal-nettverket er muligens ansvarlig for en god del av siste års tilflytting?

Påtroppende kommunalsjef ler hjertelig av påstanden.
Hun gleder seg veldig til å ta fatt på ny jobb. Toppfotballen i Norge har sine utfordringer, og Horten kommune har sine.
For eksempel ei slunken kommunekasse, som etter beste evne skal støtte opp om Drømmen om Horten. Utfordringene knyttet til framtidig boligutvikling, næringsutvikling, jernbanetrase, ferje eller bro, markagrenser, tilflytting, fraflytting, kommuneplanens samfunnsdel - og annet.
Kommunens kulturarbeid er bredt. Kommunens planarbeid likeså. Det er nok av strategier og daglige oppgaver å ivareta innenfor budsjettrammene. Det som politikerne bestemmer, det skal kommunalsjefene utføre.

– Utfordringer? Ja, men så spennende, da!
Silje Vaadal smiler. Juristen er en erfaren leder, etter år med organisasjonsstyring. Hun vet hvor viktig det er, samspillet med politikere som bestiller og vedtar. Og samarbeidet med frivilligheten, innen kulturliv og idrett. Erfaringene hun alt har skaffet seg kan komme særdeles godt med i ny jobb.
Hun vokste opp i en kunst- og kulturinteressert familie, forteller hun. Påtroppende kommunalsjef har visst å benytte seg av kulturtilbud i Horten, også i de åra hun har bodd i Oslo.

Nå har familien Vaadal kjøpt hus i Horten. I løpet av sommeren er flyttingen overstått.
– Som ny kommunalsjef blir det viktig for meg å sette meg inn i organisasjonen og prosessene.
Sier Silje Vaadal. Hun har ingen programerklæring å presentere. Slikt får vente.
I stedet trekker hun fram alle dyktige medarbeidere som hun gleder seg til å bli kjent med.
– Det blir spennende. Og nå har jeg vel brukt ordet spennende tjue ganger?
Silje Vaadal smiler enda en gang og titter ut over Horten fra foreldrenes terrasse:
– Spennende!

Artikkeltags