Foreslår å endre navnet på skolen

ÅSGÅRDSTRAND SKOLE? Kommunestyret avgjør mandag 13. mai om ny skole skal bytte navn fra Åsgården. Begge foto: Jan Broms

ÅSGÅRDSTRAND SKOLE? Kommunestyret avgjør mandag 13. mai om ny skole skal bytte navn fra Åsgården. Begge foto: Jan Broms

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den nye skolen bør bytte navn fra Åsgården til Åsgårdstrand. Det mener skolepolitikere i Ap. SV og Høyre signaliserer støtte til forslaget.

DEL

Etter at Åsgården skole brant natt til 2. påskedag 2010, har lokalsamfunnet lengtet etter ny skole. Den er under bygging og skal stå ferdig til høsten. Men skal den nye skolen fortsatt hete Åsgården? Ap-politiker Maria Aasen-Svensrud synes nybygget bør få navnet Åsgårdstrand skole. I det politiske hovedutvalgsmøtet tirsdag denne uka fikk hun støtte fra SV og Høyre - men sterk motstand fra Rødt. Hovedutvalget sender saken videre til endelig avgjørelse i kommunestyret.Oppvekstsjef Magnus Andersen orienterte politikerne i hovedutvalget om en spørreundersøkelse som kommunen har gjort i Åsgårdstrand.
Den viser et flertall for å beholde navnet Åsgården, men mange ønsker også navnebytte til Åsgårdstrand skole.
– Undersøkelsen får meg ikke til å endre standpunkt, fastslo Ap-politiker Aasen Svensrud.
Even Gran (SV) sa seg enig, men ønsket å vite om navnebytte vil føre til ekstrakostnader i byggeprosessen.

Oppvekstsjefen svarte at da må skolen få ny fane, men at skilting og annet er en ordinær del av arbeidet som likevel må gjøres på nybygget.
Høyres Roy Kenneth Skulstad-Hansen signaliserte enighet med Ap og SV. Partikollega Benn Solem sa det enda klarere:
– Jeg følger Ap i tykt og tynt! Jeg går for navnebytte.
Rødt-politiker Maria Holtung erklærte seg helt uenig. Hun viste til det historiske i navnet “Åsgården” og mener navnebytte blir helt feil i så måte.

Det var ikke lagt fram noen formell sak om navnebytte til tirsdagens hovedutvalgsmøte.
Dermed formulerte politikerne en sak under selve møtet, men sendte denne videre til kommuenstyret for endelig avgjørelse. Da får partigruppene anledning til å drøfte saken i mellomtida.
Rødt ønsket en egen sak om navnebytte til neste hovedutvalgsmøte i juni. Men vedtak må gjøres snarest, fordi utforming av skilt til ny skole ikke kan vente uten at det blir ekstrakostnader.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken