– Feilslått ferjeforslag fra Moss

Få problemer i trafikken, men i Moss er det køkaos.

Få problemer i trafikken, men i Moss er det køkaos. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Politikere i Moss er lei av bilkø og vil kreve ferjestans i morgenrushet. Helt feilslått, mener Ap i Horten.

DEL

Ifølge Moss Avis ble politikerne onsdag enige om å kreve at Statens vegvesen stanser ferjeanløp i morgenrushet. Grunnen skal være køkaos som skapes i Moss sentrum. Forslaget ble lansert i politikernes utvalg for miljø, teknikk og samferdsel, men det ble ikke stemt over dette eller andre forslag. De sendes i stedet til Moss bystyre. Innspillene kommer i forbindelse med veivesenets høringsrunde før ny konsesjonsrunde for ferjesambandet Horten-Moss.

LES OGSÅ: Vil ikke ha ferjer i morgenrushet

Eventuell stans i ferjetrafikken på morgenen vil ramme ferjepassasjerer fra Horten. Lokal Ap-politiker Nils-Henning Hontvedt mener forslaget fra politikere i Moss er fullstendig feilslått:
– Disse politikerne sender ut et klart signal om handlingslammelse! De bør jo kunne enes om en god trafikkløsning, i stedet for å ramme uskyldige ferjepassasjerer. Vi klarte å få på plass en god veiløsning i Horten, påpeker Hontvedt.
Han virker uansett ikke spesielt overrasket:
– Det har vært mangeårig handlingslammelse i Moss når det gjelder å få til en utfartsløsning. Noe har skyldtes samarbeidsvansker mellom Moss og Rygge, noe har hatt andre årsaker.

Må tenke nytt

Nils-Henning Hontvedt ber politikerne i Moss om å samarbeide om reguleringsarbeid og tenke nytt og kreativt om finansiering av trafikkløsninger.
– I Horten viste det seg at en vei som ble hundre prosent finansiert med bompenger var en god løsning. Det er vel neppe noen som angrer på en slik finansiering når vi nå ser resultatet.
Hontvedt sier han forstår at lokalpolitikere i Moss opplever trafikksituasjonen gjennom byen som krevende.
– Men dette er det faktisk lokalpolitikernes oppgave å få til en løsning på i samarbeid med veivesenet. Og det må bli en annen løsning enn å si nei til ferjetrafikken.

Vil ikke la passasjerene lide

Det er svært lite sannsynlig at veivesenet vil gi etter for et krav fra Moss om ferjestans i morgentimene, tror Hontvedt:
– Uskyldig tredjepart skal ikke måtte lide for at man i Moss ikke makter å løse sine trafikkutfordringer. Nå skal jeg passe meg for å virke for eplekjekk, men det kan kanskje være nyttig for Moss å se til Horten? Vi måtte tenke nytt for å få til en god trafikkløsning. Det bør Moss også klare.
Kanskje hadde problemene i Moss vært løst med bro i stedet for ferje over fjorden? Men det tror ikke Nils-Henning Hontvedt noe på, forteller han:
– Hvis Moss har problemer på utfartsveiene i forbindelse med ferjene, så tør jeg ikke tenke på hvordan forholdene ville være med en bro. Og eventuell bro ligger så langt fram i tid at det har lite å si for dagens situasjon. Uansett hvordan man snur og vender på det, er svaret det samme; trafikkproblemene i Moss må løses nå.

LES OGSÅ: Nå letes det etter alternativer over fjorden

Ordføreren er overrasket

Hortens Høyre-ordfører Børre Jacobsen er overrasket over kravet fra mossinger om morgenstans i ferjetrafikken. Han kan ikke støtte noe slikt, fastslår han.
– Det forbauser meg litt at politikere i Moss velger en slik variant. Men jeg vil understreke at forslaget jo slett ikke er vedtatt. Saken er kun sendt videre til bystyret, uten votering.
Høyre-ordfører i Moss, Tage Pettersen, har tidligere tatt til orde for fast forbindelse over fjorden - og det samme har partikollega Jacobsen i Horten.
Børre Jacobsen sier han forstår at man blir lei av køkaos.
– De som foreslår ferjestans i morgenrushet har sannsynligvis tenkt mer på byen enn på brukerne av ferja. Det vil ta tid å få trafikkløsninger på bordet i Moss, samtidig som ferjetrafikken bare øker, avslutter ordfører Jacobsen.

Artikkeltags