Erklærer krig mot Vigrid

ENSTEMMIG: Politikerne i formannskapet tar sterk avstand fra Vigrid og deres virksomhet i Borreparken. Begge foto: Guri Larsen

ENSTEMMIG: Politikerne i formannskapet tar sterk avstand fra Vigrid og deres virksomhet i Borreparken. Begge foto: Guri Larsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Vigrid skal ikke få bruke Borreparken. Et enstemmig formannskap lover å bekjempe nynazistene.

DEL

Tirsdag 7. august kunne Gjengangeren fortelle om seremonier som den nynazistiske organisasjonen Vigrid bruker Borreparken til. Leder Tore Tvedt omtalte stedet som Skandinavias flotteste og ypperlig for Vigrids dyrking av norrøne guder.

Det har kommet sterke reaksjoner i ettertid, også fra Hortens ordfører. Og i formannskapsmøtet mandag vedtok kommunens politikere en felles uttalelse mot Vigrids virksomhet.
Uttalelsen er skrevet av Aps Nils-Henning Hontvedt. Gruppeledere fra alle partier undertegner og den er enstemmig vedtatt. I uttalelsen står det blant annet at:
«Horten formannskap mener arrangementer fra Vigrids side representerer et misbruk av parken, og således er helt uakseptabel. Vigrids raseteorier og politiske profil er helt i strid med de kulturhistoriske verdiene vi mener parken representerer.»

Videre framhever politikerne vår kommunes vektlegging av toleranse og likeverd:
«Horten formannskap forutsetter at Vigrids misbruk av parken opphører, og vil samarbeide med eier, forvalter og andre offentlige myndigheter for å hindre politisk misbruk av parken i fremtiden.»
Dermed markerer det politiske Horten sterk avstand fra all virksomhet som Vigrid har drevet og planlegger i parken. En park som vår kommune forsøker å få inn på UNESCOs verdensarvliste.

Ap-politiker Hontvedt sier dette om hvorfor han tok initiativet til uttalelsen:

– Hadde Vigrids virksomhet i Borreparken blitt kjent før 22. juli 2011, ville vi kanskje ha holdt kjeft om den. Men i dagens situasjon mener jeg det er viktig og riktig å markere tydelig avstand til Vigrid og alt organisasjonen står for.


Hontvedt medgir at kravet til ytringsfrihet og mangel på lovverk kan gjøre det vrient å stoppe Vigrids virksomhet i Borreparken. Men han tror det bør være mulig i samarbeid med andre instanser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken