Bygger større kirke

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kirken i Åsgårdstrand får et tilbygg på hele 170 kvm.

DEL

Lederen i prosjektgruppen, Erik Gundersen, overleverte tirsdag de ferdige planene til lederen i menighetsrådet, Dennis Larsen.

Del


– Vi kommer til å bygge rundt nåværende kirketårn og i kirkens lengderetning mor nord. Inngangspartiet blir på samme sted som nå. Når du går inn i den nye kirken, kommer du først til torget. Her kan du gå videre inn i nåværende kirkerom, til den nye menighetssalen, til et mindre møterom og inn til et nytt kjøkken. Torget blir hjertet i den nye kirken, forteller Erik Gundersen.


Horten kirkelige fellesråd har ansvaret for tilbygget. Søknad er allerede sendt til biskopen. Hun skal godkjenne at prosjektet er etisk forsvarlig.


Menigheten i Åsgårdstrand drifter også det gamle Menighetshuset.
– Vi ser fram til å få et nytt og funksjonelt bygg som skal erstatte det gamle Menighetshuset. Finansieringen av nybygget har sin basis i salg av Menighetshuset, forteller Erik Gundersen.


– Dersom noen vil overta Menighetshuset til fortsatt foreningsvirksomhet, så gjerne for oss. Men vi har fått signaler fra kommunen om at det ikke skal være noe i veien for en omregulering til boliger, sier Dennis Larsen.


Pengene fra et salg av Menighetshuset er ikke tilstrekkelig til å finansiere nybygget:
– Vi har penger på fond, og dersom vi må ta opp et lite lån, så skal vi klare å betjene det, sier Larsen og Gundersen samstemt.


– Vi ønsker oss en åpen kirke. Det betyr åpen dør for innbyggerne i Åsgårdstrand. De nye rommene vil egne seg godt for mindre kurs og konferanser, og vi ønsker oss et samarbeid med næringslivet. Men næring har menigheten ikke tenkt å drive, sier Dennis Larsen.


– I mange år har vi ønsket å samlokalisere virksomheten vår. Det er tungt å drive på to steder. Nå får vi nye muligheter. Et godt måltid mat hører med, og maten skal vi lage i et moderne kjøkken. Rom for kirkekaffe og konfirmantundervisning og forskjellige kulturaktiviteter. Vi ønsker oss også en ungdomsklubb, hyggetreff for eldre og familiesamlinger. Tanker er å styrke kirkens posisjon i nærmiljøet, sier Erik Gundersen, som er leder i husstyret for Menighetshuset.


– Her fortsetter virksomheten som før inntil videre, beroliger han.
Åsgårdstrand kirke ble bygget i 1969 etter ti år med forarbeid.

Artikkeltags