Klokka 19.40 hadde alle fått den tilbake. Skagerak Energi fant ikke årsaken til feilen, men regner med at værforholdene hadde skylden.

Blant annet hos Meny på Dampejordet var det full forvirring da all strøm forsvant.– Vi vet ikke hva som har skjedd, sier butikkmedarbeider Kari Anne Bråtho. – Nå må vi bare forsøke å lose kundene ut herfra og holde dørene stengt for nye, inntil det ordner seg. Heldigvis har vi et strømaggregat som inntil videre holder liv i kasseapparatene, men vi vet ikke hvor lenge de kommer til å virke.

Informasjonssjef i Skagerak Energi, Rhune Nilsen, holdt Gjengangeren oppdatert utover kvelden med hvor mange strømkunder som var rammet. Innen to timer hadde over 1.000 fått tilbake strømmen, og klokka 19.40 hadde så samtlige fått feilen rettet. Årsaken til feilen kunne Nilsen derimot ikke forklare fredag kveld.
– Nei, vi har ikke funnet noen fysiske feil. Og det gjør at vi foreløpig regner med at det var tordenværet som var årsaken til overspenning, sier Nilsen.

Området som ble rammet er det som tilhører Røråsen transformatorstasjon.
– Det vil si Holtandalen mot Falkensten og Løvøya, sier Nilsen.

De siste som fikk strømmen tilbake var kunder i området Drasund/Løvøya. Der var det fra fem transformatorer for området man fremdeles hadde problemer med klokka 19, en snau time før feilene ble rettet også her.